Најновије

СУЗА СУЗУ СТИЖЕ: Славица плакала због ресора?

Пре недељу дана, Србија је добила нову владу, министри су положили заклетву и иако је деловало да су сви задовољни својим позицијама, испоставило се да није баш тако.

Славица плакала због ресора (Фото: Јутјуб)

Наиме, Славица Ђукић Дејановић, министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику, разочарана је што јој је и у овом сазиву Владе припао тај ресор. Извор из врха СПС-а открио је да је на седници Главног одбора Социјалистичке партије Србије на којој су доношене одлуке ко ће све из СПС-а бити предложен за кандидата за министра Славица Ђукић Дејановић инсистирала да она буде предложена за неко министарство са портфељом, а када је добила одречан одговор, побеснела је.
 - Викала је: „Ја хоћу портфељ, доста ми је овог министарства, ваљда сам толико заслужила након свих ових година у странци и напора које сам уложила“. Ивица Дачић ју је благо речено игнорисао, као и сви остали, а онда је она почела да плаче. Заиста је ситуација била за неверицу, после се помирила са судбином, односно, сложила се са тим да настави да води то министарство - препричава извор.
То што је некадашња министарка здравља имала амбиције да у новом сазиву Владе добије неко „јаче“ министарство, према речима политичког аналитичара Бранка Радуна сасвим је логично.
- Ко год се бави политиком жели да једног дана постане министар, а када је неко министар без портфеља, једина му је жеља да добије портфељ, нарочито њој, која је већ била на челу министарства са портфељом, па је изгубила то место. Политичари, генерално, врло емотивно и трагично доживљавају губитак позиције, ако нешто не добију, то је за њих крај света. Толико улажу енергије у политичку утакмицу, да је то више од било каквог посла, буквално ми сада видимо неке људе који су откако су отишли са власти потпуно пропали, као да више немају вољу за животом, као да се воде мишљу „ако немам функцију, мој живот више нема смисла”, а то је врло погрешан приступ - коментарише Радун.
Подесећанај ради, у владу Ане Брнабић из табора социјалиста од нових лица ушли су Бранко Ружић и Горан Триван, а остали су у њој Ивица Дачић, Александар Антић и Славица Ђукић Дејановић.

И Жарко извисио

Извор додаје да није само Славица Ђукић Дејановић отишла кући незадовољна након те седнице Главног одбора СПС-а.
- Са горким укусом у устима отишао је и некадашњи министар просвете Жарко Обрадовић, који је био дубоко уверен да ће се и за њега наћи неко место у Влади - открива извор.

Триван: Воде и смеће приоритет

Горан Триван, министар заштите животне средине, поручио је да ће се новоформирано министарство на чијем је челу веома озбиљно и одговорно бавити животном средином.
- У неким питањима бићемо бескопромисни, а нека ћемо решавати уз прихватљиве компромисе који омогућавају развој земље - рекао је министар Триван и као приоритете новог министарства одредио пре свега питање вода и смећа.

Славица заћутала

Славица Ђукић Дејановић јуче није одговарала на поруке и позиве новинара да прокоментарише ова сазнања.
Шта је Брнабић на састанку рекла руском амбасадору, а после свих оних изјава против Русије погледајте ОВДЕ.
Извор: Ало

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Славица Ђукић Дејановић о депресији као најчешћој болести у Србији
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА