Најновије

Очекивано, бахато, арогантно

Што човјек више да каже на очекивану одлуку Уставног суда БиХ гдје тројица страних судаца плус два муслимана/Бошњака раде што хоће на штету Срба у овој „сувереној и демократској“ земљи. Али, прије свега, пар ријечи о суштини спора.
пише: Емил Влајки
   1. Дан независности БиХ спада у неуставни, црни, крвави хумор. По уставу Социјалистичке републике БиХ, ниједан народ се није смио прегласавати. Референдум, одржан 1. марта 1992., када су два народа прегласала трећи, био је, дакле, неуставан и довео је до крвопролића на овим просторима.
   2. Дан државности, 25. новембар, који је дан ЗАВНО БиХ-а, нема никакве везе са посебном БиХ државом. Једина држава која је постојала у том часу била је Југославија, а након завршетка НОБ-а, опет Југославија.
   Према томе, сва авнојска засједања су искључиво значила јачање Југославије на федералним принципима, а БиХ је била само једна од федералних јединица, и ништа више.
   Анализа ове одлуке Уставног суда БиХ, дискриминаторске према Србима, наводи на слиједеће закључке:    1. БиХ је, више него икада, окупирана земља. ОХР, ПИК и слична колонијална тијела могу слабити, али НАТО трупе, њихове бомбе и (ин)директне пријетње, непрекидно јачају.
   2. Стварање „умјерене“ џамахирије на овим просторима са већинским муслиманским становништвом, директно је уперено против Европске уније. Јасно је, да је БиХ предодређена да буде сталан извор тероризма и пријетњи те врсте уколико се Европа превише дрзне да се супротстави САД.
   3. Због тога, по тко зна који пут треба поновити: БиХ може једино ући у НАТО, а никада у Европу.
   4. Ова одлука Уставног суда БиХ отворено је шамар опозицији у Републици Српској. Међународни силници показују да не разликују „лоших“ („додиковаца“) од „добрих“ (антидодиковаца) Срба, као што се један, добар, дио опозиције томе надао сурађујући са овим силницима.    5. Странци су постали бахати и арогантни више него икада, зато што се Додику, њиховом најљућем непријатељу, завршава предсједнички мандат. Они мисле да кад Додик оде са политичке сцене, да ће сви остали апсолутно сурађивати с њима у прављењу шеријатске државе.
   Наставак реакција на ову одлуку Уставног суда је предвидљив. Бит ће пуно буке која ће се убрзо стишати. Љето је, зар не? Слиједеће године ће бити избори, а након тога ће РС почети истински копнити. Они који буду „сурађивали“ у уништењу српства, бит ће постављени на власт. Онда ће доћи „неизоставне уставне промјене“, и након 2019., Републике Српске ће бити само на папиру.
Барем тако странци виде развој догађаја.
Проф. др. Емил Влајки
П.С. Уставни суд Босне и Херцеговине одбио је као неоснован захтјев 30 посланика Народне скупштине Републике Српске за оцјену уставности Закона о проглашењу 1. марта Даном независности Републике Босне и Херцеговине, као и захтјев за оцјену уставности Закона о проглашењу 25. новембра Даном државности. Извор: Правда Шта пише Емил Влајки о избору Ане Брнабић и дигитализацији Србије, читајте ОВДЕ.

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Додику истиче други мандат, али...
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА