Најновије

ХИЛ ХВАЛИ ВУЧИЋА ПОСЛЕ БРИСЕЛА: Било је помака за Србију

Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил рекао је данас да је његов прелиминарни утисак након састанка на високом нивоу у оквиру дијалога Београда и Приштине у Бриселу да је „било неког помака за Србију”.

Хил је за Танјуг рекао да су то били „заиста тешки преговори”, али да је Србија урадила свој домаћи задатак и да се добро припремила.

Нагласио је да се нада да се процес може наставити и да учешћем у њему Србија може да настави да ради ка чланству у Европској унији.

„И не би требало да постоји ниједна друга држава између Србије и ЕУ. Србија би требало да ради са ЕУ. А мој утисак, свакако, мој прелиминарни утисак о ономе што се десило у Бриселу је да је било неког помака за Србију”, рекао је Хил, пренео је Танјуг.

СПРЕМА СЕ ВЕЛИКА РУСКА ОФАНЗИВА: Још 300.000 војника улази на фронт

Указао је на то да је велика је одговорност на Европској унији.

„Они су уложили много труда и мислим да су САД изнеле прилично принципијелан став да ћемо подржати господина Бореља. Ако је он задовољан и ми ћемо бити; ако он није задовољан, ми ћемо бити веома незадовољни”, поручио је амерички амбасадор.

Истиче да људи треба да схвате да у оквиру бриселског дијалога постоје заправо два сета преговора - преговори између београдске стране и ЕУ и приштинске стране и ЕУ.

„Нисам присуствовао преговорима, није било ни Американаца тамо. Али свакако на основу онога што сам прочитао, господин Борељ је рекао да је српска страна дошла добро припремљена и суштински се сложила са оним што је Европска унија предложила”, казао је Хил.

Додао је да је, колико је разумео, Европска унија покушала да предложи неку врсту компромисне формуле.

„Колико сам схватио на основу онога што је господин Борељ рекао, они покушавају да установе план редоследа догађаја. Питање Заједнице српских општина, питање већег простора Косова за интернационализацију – покушавају да раде на постављању редоследа ових елемената. Дакле, мораћемо да видимо како све ово функционише. Као што сам рекао, то су заиста тешки преговори, али мислим да је Србија урадила свој домаћи задатак и да се добро припремила”, закључио је Хил.

БАХМУТ СКУПО КОШТАО УКРАЈИНЦЕ: Западни центри анализирају крах контраофанзиве

Извор: Политика.рс

 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА