Најновије

ИД ИМА НОВО УПОРИШТЕ У КОМЕ СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ: Убијају војнике, уништавају цркве и одрубљују главе (ВИДЕО)

"Ен-Би-Си њуз" објавио је репортажу из најновијег упоришта ИД у којем милитанти још владају и успешно се одупиру нападима војске.

Исламисти (Фото: Јутјуб)

- Ово би могао да буде Блиски исток, град под опсадом, под влашћу ИД и непрестаним жестоким ваздушним нападима. Али ово није Ирак ни Сирија - ово је Марави на Филипинима - наводи репортер Бил Нели.
ИД је заузео овај град пре три месеца. Упркос бомбардовањима и нападима 3.000 војника уз америчке специјалце и ваздушне снаге, милитанти још владају овим подручјем.

Вође ИД обучени у Саудијској Арабији

Највећа опасност су снајперисти ИД, који су већ побили више од стотину војника. Припадници оружаних снага су изјавили да морају да бране "дословно улицу по улицу", те да су снајперисти терориста "врло добро обучени".
Борци ИД објављују застрашујуће снимке насиља у Филипинима, уништавају цркве и одрубљују главе таоцима, којих још има на десетине. Крајем маја у једној цркви заробили су католичког свештеника и вернике, а шефу локалне полиције одрубили су главу.
Бивши милитант је изјавио да су њихови вође обучени у Саудијској Арабији.
- Дванаесторица мушкараца тамо су научила како да састављају бомбе - рекао је он.

"Опасност од отварања потпуно новог попришта у Азији"

- Права опасност у Маравију је да ће ИСИС искористити ово подручје као "одскочну даску" за отварање потпуно новог бојишта у Азији, док губи подручја на Блиском истоку - рекао је Нееи.
-Амерички државни секретар Рекс Тилерсон обећао је филипинском председнику Родригу Дутертеу да ће САД послати нове војне снаге како би помогле држави у борби против терориста, али они овде држе заточене цивиле и успешно се боре против војске и настављају да шире своју мрачну поруку свету - закључио је репортер "Ен-би-си њуза". Сиријска војска и њени савезници званично су ослободили око 1300 квадратних километара територије у подручју Бадија ел Шама током последње офанзиве на овом делу фронта. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Index.hr 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Битка против ИД на Филипинима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА