Најновије

ПУТИНОВИ ГОСПОДАРИ НЕБА: Руски ловци ће ратовати у пет димензија

Руски ловци пете генерације контролисаће не само свој положај у простору и време лета, већ и пратити електромагнетно поље, што ће учинити авион додатно заштићеним, пише лист „Известија“.

Т -50 (Фото: РИА)

„Руски ловци пете генерације ће ратовати у пет димензија. Они ће моћи да прате своје позиције у простору (осама Х, Y, Z), и време реализације задатака, као и да контролишу електромагнетни спектар који нас окружује“, наводи се у саопштењу листа.
Због тога ће ловци бити неприметни за радаре, локаторима ће моћи да открију циљеве и наводиће на њих ракете и прецизне бомбе. На руским летелицама ће бити инсталирани системи за радиоелектронску борбу који ће их додатно штитити.
„Концепција пет димензија“ се већ користи приликом пројектовања унутрашње опреме руских ловаца пете генерације.
Како је за лист изјавио заменик генералног директора концерна „Радиолокациона технологија“ Гиви Џанџгава, то ће повећати ефикасност авиона и омогућити правилно достављање информација и тачно одређивање положаја у простору. Све то се повезује и координише са другим летелицама и копненим снагама. Наводи се да се у таквој ситуацији борбени задаци воде у реалном времену.
Пре сваког полетања за ловца се спрема специјални програм летења, који садржи обавештајне податке и информације о стању авиона и његовом наоружању, наглашава лист.
„Када долети до циља, ловац ће бити заштићен од противничког радиолокационог система. Непријатељским авионима и системима ПВО биће прављене сметње. Иза формираног штита може се скенирати простор у трагању за циљевима и наводити оружје на њих“, наводи се у материјалу.
Авион Т-50 конструисао је руски произвођач ваздухоплова „Сухој“ у склопу ПАК ФА, пете генерације програма ловаца Ваздухопловних снага Русије. То је једноседни вишенаменски борбени млазњак са два мотора, који је конструисан за надмоћност у ваздуху и нападачку улогу и опремљен је напредним авионским системом и активним фазним радаром.
Први лет авиона изведен је 2010. године. Председник Уједињене ваздухопловне корпорације Јуриј Сљусар изјавио је да ће прва серија од 12 авиона „Сухој“ Т-50 бити испоручена Министарству одбране Русије већ 2019. године. Прети светски сукоб, Вашингтон на корак од одлуке о новом рату?! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА