Најновије

ТРАМП СЕ ПРАВДА: Нисам дуго чекао да се јавим у вези Шарлотсвила, него...

Амерички председник Доналд Трамп изјавио је да није дуго чекао да да изјаву о догађајима и протестима у Шарлотсвилу већ да је желео да располаже чињеницама.

Доналд Трамп (Фото: Јутјуб)

Он је додао да људи још увек не знају све чињенице о насиљу у држави Вирџинији, као и да је возач који је улетео у масу убица и срамота за земљу, преноси Ројтерс.
Трамп је казао да су обе стране, и десничари и левичари, током протеста бли насилни и да кривице има на обе стране. 
Он је додао да нису сви учесници протеста били неонацисти већ да је ту било и људи који су протестовали против уклањања статуе војника Конфедерације. Како је рекао, било је такође пристојних људи на обе стране. 
Трамп је био изложен критикама Демократа али и људи из редова Републиканаца због своје почетне споре реакције на догађаје у Шарлотсвилу. 
Генерални директори компанија Мерк, Интел и Андер Армор поднели су раније данас оставке у индустријском саветодавном панелу Беле куће, због тога што председник Доналд Трамп није одмах експлицитно осудио митинг белих расиста, јавља агенција Франс прес. 
Оставке су дошле услед нарастања критика због Трамповог спорог одговора на демонстрације одржане овог викенда, које су завршиле крвопролићем, када је осумњичени нацистички симпатизер улетео аутомобилом у групу демонстраната који су протестовали против расизма, и том приликом убио једну и повредио 19 особа.
Прочитајте ОВДЕ како се Јелена Милић,  директорка организације ЦЕАС и вероватно једна од најомраженијих особа у Србији због свог НАТО активизма, осврнула на догађаје у Шарлотсвилу.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амерички медији и даље у шоку због догађаја у Шарлотсвилу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА