Најновије

БРНАБИЋ: НАТО, у потпуности, поштује Србију!

Председница Владе Србије Ана Брнабић изјавила је вечерас да је са потпредседником Сједињених Америчких Држава (САД) Мајком Пенсом данас у Подгорици разговарала о односу Србије и НАТО, уз оцену да је он добар и да НАТО потпуно поштује војну неутралност Србије.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

- Причали смо пре свега о односу Србије и НАТО, он је добар и најважније је да НАТО потпуно поштује војну неутралност Србије, а да Србија поштује одлуке земаља региона које желе да постану део НАТО алијансе, изјавила је Брнабић. Имамо потпуно међусобно уважавање и разумевање, додала је, и нагласила да је "Србија стварно, искрено војно неутрална".
Премијерка је истакла оцену Пенса да дијалог Србије и Америке иде добро и напоменула да је њен сусрет био за кратко време други састанак америчког потпредседника са државним врхом Србије.
Брнабић је рекла да се у Подгорици упознала са председником Косова Хашимом Тачијем, са којим се поздравила у пролазу, пошто нису били планирани званични сусрети. Са хрватским премијером Андрејом Пленковићем је, како је рекла, дуже причала о повећању такси на пољопривредене производе из земаља које нису чланице ЕУ.
Чини ми се да хрватски премијер није имао све информације, јер је то, како је објаснио, одлука Министарства пољопривреде која није била на влади, рекла је Брнабић. Замолила сам Пленковића да у најкраћем могућем року министар пољопривреде Хрватске контактира српског колегу Бранислава Недимовића и министра трговине Расима Љајића и да у наредним данима разговарамо о решавању преоблема, који се тиче и Споразума о стабилизацији и приодруживању, рекла је Брнабић.
Надам се да ће се то решити на билатералном нивоу и да неће морати да реагује Европска комисија, а уколико се не реши, сигурна сам да ће Комисуја реаговати, истакла је Брнабић. Она је предочила да су у овом тренутку предвиђања економског раста Србије у 2017. око 2,5 одсто, а да Влада Србије планира мере које ће омогућити суфицит у буџету.
Све што је влада могла да уради даје фантастичне резултате - индустријска производња постигла је раст већи од шест одсто, извоз је увећан за више од 10 одсто, јавни дуг је смањен на око 65 одсто БДП, а незапосленост је смањена на око 14 процената, навела је Брнабић. Све што је до нас урађено је на најбољи и најпрофесионалнији начин, закључила је Брнабић. Прочитајте ОВДЕ какву то визију има Чеда Јовановић а тиче се Србије, Косова, ЕУ и НАТО? Извор: РТС/Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ана Брнабић као премијерка Србије у једном од својих недавних интервјуа.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА