Најновије

НА ИВИЦИ ВАЗДУШНОГ СУКОБА: Шпанци и Финци пресрели Русе!

МОСКВА / БРИСЕЛ – Борбени авиони Шпаније и Финске пресрели су три руска авиона која су летела у близини ваздушног простора Естоније, саопштио је НАТО. Руско министарство одбране саопштава да је њихове авионе ловац НАТО-а пратио на безбедној дистанци око минут.

Борбена авијација (Фото: Јутјуб)

Руске летелице идентификоване су као два авиона „миг 31“ и један транспортни авион „антонов АН-26“, додаје НАТО.
За пресретање су подигнута два шпанска авиона Ф-18 из ваздухопловне базе Амари у Естонији, а подигнути су и фински авиони, пренео је Ројтерс.
Огласило се и руско Министарство одбране. Саопштавају да је њихове авионе пратио ловац НАТО-а Ф-18 док су летели изнад међународних територијалних вода Балтика.
„Док су руски авиони летели изнад неутралних територијалних вода Балтичког мора, ловац НАТО-а Ф-18 приближио се руским авионима и пратио их на безбедној дистанци око минут. Касније је променио курс и одлетео у правцу ваздушног простора једне балтичке државе“, саопштило је министарство, преноси агенција Тас.
Последњих година повећао се број руских авиона које је пресрео НАТО услед повећаних напетости између Запада и Москве због украјинске кризе. Прочитајте и зашто су надомак конфликта Кина и Индија ОВДЕ
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

БОНУС ВИДЕО

Погледајте најновији МИГ-35
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА