Најновије

РЕКЕ КРВИ ТЕКУ АЛ МАФКАРОМ: Џихадисти се кратко радовали, САА повратила изгубљене пунктове!

Подручје централне Сирије је ових дана поприште најжешћих борби између Сиријске арапске армије и њених савезника и џихадиста Исламске државе.

Борбе у Хами (Фото: Јутјуб)

И буквално реке крви теку источним делом Саламије, јер се ситуација у освајању главних тачака мења из часа у час. У току је велика офанзива сиријске војске која настоји да надокнади оно што је изгубила у последња 24 часа.
Раније данас терористи ИД су напали шест контролних пунктова који су припадали САА и националним одбрамбеним снагама (НДФ) у близини града Ал Мафкара у Саламијском округу у источној Хами.
Напад се показао успешним за терористичку групу јер су успели да заузму скоро све пунктове, док су убили више од 15 војника из НДФ и САА, јавља Амн.
Међутим, успех им је био краткотрајан, јер су касније поподне у то подручје стигле додатне снаге сиријске армије која је, према војним изворима, успела да истера џихадисте из Ал Мафкара и поврати контролне пунктове Низар 3 и Низар 4.
Прочитајте ОВДЕ све детаље о борбама у пустињи Бадија и погледајте мапу.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Снимци из прошлонедељне операције Јединица народне мобилизације у којима је ослобођено погранично подручје Тал Афар (од 0.20)
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА