Најновије

"БРАТСКИ ДИЈАЛОГ": Ево на чему раде секретар Ватикана и московски патријарх

Католичка црква и Руска православна црква настављају "братски дијалог" тамо где се јединство осећа, изјавио је данас државни секретар Ватикана Пјетро Паролин у интервју за ТАС уочи посете Русији.

Патријарх московски Кирил (Фото: Јутјуб)

Паролин ће се у Русији састати са патријархом Москве и целе Русије Кирилом.
- Разговор са патријархом Руске православне цркве доказује да је отвореност која се показала у последњим годинама резултат историјског сусрета у Хавани између патријарха Кирила и Папа Фрање прошле године - рекао је Паролин у интервјуу за ТАС.
Паролин је подестио да су током сусрета у Хавани папа Фрања и патријарх Кирил разговарали о зближавању као заједничком путу католичке и православне цркве.
- Када ходамо заједничким путем и имамо један братски дијалог, можемо да осетимо тренутке јединства. Заједнички пут захтева трагање за иситином, стрпљењем, одлучношћу, упорношћу, као и љубављу - навео је Паролин.
Док је разговарао о сусрету папе Фрање и патријарха Кирила, Паролин је напоменуо да тај сусрет не само да је оснажио контакте између представника католичке и руске православне цркве, него је и подстакао две цркве да изгладе разлике које су имале у прошлости, али, како је рекао Пароли, иако се негативан ефекат тих разлика и даље може осетити, "састанак нам је помогао да видимо јединство за које се залажемо, јединство које се тражи у Јеванђелу које проповедамо", објаснио је Паролин.
Пoгледајте ОВДЕ видео који ће сваки русофил да погледа.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

А шта је патријарх Кирил московски недавно поручио?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА