Најновије

Брнабић: Верујем регионалним партнерима и очекујем да одрже реч

Македонија ће бити уздржана уколико дође до гласања о чланству Косова у Унеску а за Србију је важно да се сви држимо договора, рекла је за РТС премијерка Ана Брнабић. Једна од тема посете европског комесара Јоханеса Хана Београду биће и иницијатива о покретању унутрашњег дијалога о Косову.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Премијерка Србије је рекла да евентуално гласање Македоније о чланству Косова у Унеско не би било у интересу даље сарадње Србије и Македоније.
"Зоран Заев је рекао да то ове године неће бити тема, важно је да ако буде тема да се сви држимо договора, и ове и следеће године. У сваком случају мислим да ћемо наставити тај дијалог, ја верујем нашим регионалним колегама и очекујем да сви одржимо реч", рекла је Ана Брнабић у интервјуу за РТС.
Србија је посвећена регионалној сарадњи и напретку региона Западног Балкана ка Европској унији па је једна од тема на неформалном скупу западнобалканске шесторке у Драчу била и Транспортна заједница.
"Важно ми је било да разговарам са премијерима да седиште Транспотне заједнице буде у Србији. Имамо подршку Босне и Херцеговине и Црне Горе а било је важно да добијемо подршку Македоније и да добијем подршку албанског премијера Едија Раме. И да видимо да ли о томе можемо да постигнемо неки договор и са Приштином", рекла је премијерка.
Са европским комесаром Јоханесом Ханом је разговарала о иницијативи председника Александра Вучића да се покрене унутрашњи дијалог о Косову.
"Јоханес Хан ће о томе сам говорити када дође у Београд али чини ми се да је то наишло на позитивне реакције у ЕУ јер то јесте храбар и пре свега одговоран потез. Важно је да можемо да разговарамо о најважнијим националним питањима и да можемно да разговарамо на националном нивоу. То нису политичка питања, то су пре свега питања о којима треба да имамо неки национални консензус", рекла је у интервјуу за РТС премијерка Србије Ана Брнабић.
Црногорски владар Мило Ђукановић и председник лажне државе Косово Хашим Тачи склопили су тајни пакт о формирању такозване 'војске Косова', тврди одлично обавештени руски 'Спутњик'!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ана Брнабић састала се са известиоцем Европског парламента за Србију и председавајућим Комитету Европског парламента за спољне послове Дејвидом Мекалистером.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА