Најновије

ОДЛУЧУЈУЋИ ЈУРИШ: Тигрове снаге и Синови Раке растерују терористе са обале Еуфрата! (ВИДЕО)

Сиријска арапска армија (САА) наставила је операције у циљу повратка територије изгубљене у изненадној офанзиви Исламске државе (ИД) на југоистоку сиријске покрајине Раке.

Тигрове снаге у акцији (Фото: public)

Предвођених јединицом за хитне интервенције Тигрових снага, и уз подршку великог броја добровољаца из локалних племена, сиријске снаге извршиле су удар на положаје терориста у близини недавно ослобођеног града Ганам Али. У снажном јуришу војних јединица лојалних Дамаску прегажени су преостали положаји које су терористи ИД-а заузели раније ове недеље, тврде војни извори сиријских медија. Како наводе, до поднева (по локалном времену), поново су ослобођени Сабка и Хувајџа, а до краја дана треба очекивати да САА поврати контролу над западном обалом Еуфрата, све до међупокрајинске границе са Деир Ез Зором.  Сиријски војници објавили суснимке на којима је приказано подручје ослобођено у јучерашњим операцијама:
Поразом Исламске државе, по свему судећи, неће бити окончан рат у Сирији, пошто се из пепела диже друга терористичка организација, које прети да постане и већи проблем од "калифата". Више о томе прочитајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Укајрибат, терористичко упориште у централној Сирији, се показао као тврд орах за сиријске снаге и њихове савезнике. Погледајте репортажу руске агенције АННА:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА