Најновије

СПОРАЗУМ НА ШТЕТУ СИРИЈЕ: Борци ИД климатизованим аутобусима напустили Либан, ево где су их превезли (ВИДЕО)

Теротирија ИД на граници Сирије и Либана потпуно је очишћена, а терористи су по споразуму дислоцирани на другу територију коју контролише та терористичка група.

Tражили климатироване аутобусе (Фото: Јутјуб)

Током офанзиве на пограничне делове Сирије и Либана, са сиријске стране очишћено је 310 квадратних километара, а са либанске стране 120 квадратних километара.  Последњи терористи ИД напустили су територију Либана у 17 климатизованих аутобуса и 11 мањих возила, и прешли на територију коју контролише сиријска арапска армија. Према наводима медија, они ће бити пребачени на територију Деир Ез Зора.

Либанска страна се обавезала да ће пружити медицинску негу рањеним теророристима а они су предали тела осам либанских војника који су заробљени и убијени 2014. године.  Споразум са ИД постигао је Хезболах, а сиријска влада је пристала да пропусти терористе преко своје територије. Сирија вероватно није имала избора иако овај договор није повољан по њу јер следе борбе за Деир Ез Зор. Подсећамо, САА има акативну подршку Хезболаха а њихови борци су учествовали у борбама на свим фронтовима у Сирији. Раније је Министарство одбране Руске Федерације саопштило да ИД повлачи све снаге и тешко наоружање ка Диер Ез Зору који је последњи већи град у рукама те терористичке организације. Снимак освајања базе САА од стране ИД надомак границе са Ираком погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Напредовање ка Деир Ез Зору.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА