Најновије

ХРВАТСКИ МЕДИЈИ: Колинда на јесен зове Вучића у Загреб?

Председница Хрватске Колинда Грабар-Китаровић упутиће позив председнику Србије Александру Вучићу да на јесен посети Хрватску.

Колинда (Фото: Синхуа)

То незванично сазнаје хрватски "Јутарњи лист" из кругова блиских хрватској председници.
У председничком офису на Пантовчаку процењују да су ”сазрели услови” за посету, а по протоколу ”на реду” је, наводи лист, да српски председник посети Загреб.
"Јутарњи лист" пише да је од раније познато да је Грабар-Китаровић одбила да позове бившег председника Србије Томислава Николића након његове изјаве да је легитимно то што у програму неких српских странака стоји да им је циљ граница Карлобаг-Огулин-Карловац-Вировитица. 
Како наводи лист, након те изјаве у Сарајеву председница Хрватске је донела коначну одлуку да Николић неће бити службено позван, иако су пре те изјаве две канцеларије припремале и договарале његову посету. 
У међувремену је, подсећа хрватски дневник, Вучић, док је још био премијер, упутио позив и председници и премијеру Хрватске Андреју Пленковићу да посете Србију ”када желе”, а Грабар-Китаровић је отишла у Београд на инаугурацију српског председника где је била врло срдачно дочекана. 
"Јутарњи лист" пише да је сам Вучић показао жељу да се иде у смеру нормализације хрватско-српских односа, а један од важних корака у том смислу је био и сусрет у Хрватској и Србији, те потписивање декларације о унапређењу односа у Суботици у којој су Грабар-Китаровић и садашњи председник Србије детектовали у ком смеру та нормализација треба да иде. Погледајте ОВДЕ ко ће бити Дачићев наследник. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ево како је избио скандал са чоколадицама:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА