Најновије

ВУЧИЋ: Албанци не могу да испоштују договор

Председник Србије Александар Вучић истакао је данас да власти у Приштини, и да хоће, мада није сигуран да желе, не могу да испоштују договоре из дијалога, због притиска Самоопредељења Аљбина Куртина, те додао да ће Србија инсистирати на случају Митровић, који је требало да покаже ко одлучује на Косову.

Вучић (Фото: Синхуа)

"Ми смо у стању да урадимо све што смо се договорили и поштујемо договоре, а за њих све и да хоће, а нисам сигуран у то, мислим да нису у стању", казао је он новинарима у Мајданпеку.
Упитан кога ће да подрже Срби на Косову рекао је да је то тешко питање јер се све политичке странке залажу за очување тренутног стања, односно једнострано проглашену независност, а после за одлучивање о уједињењу са Албанијом, док Самоопредељење као прву тачку у свом програму и има за циљ Велику Албанију.
"У тој политичкој атмосфери, под притиском Самоопредељења, питање је да ли стварно верујете да могу да испоруче нешто", казао је Вучић.
Истакао је да ће Србија инсистирати на случају Митровић, оцењујући да та врста понижавања не долази од Албанаца, већ је представа за неке друге, која је требало да покаже ко одлучује на Косову.
"Као да не знамо ко има тамо власт од агресије НАТО. Тражићемо аргументе и борићемо се. После извесног времена морате да изађете са аргументима или да се повучете. Верујем у снагу наших аргумената и истину", рекао је Вучић.

Вучић: Да су претње биле упућене неком другом пола државе би било ухапшено

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас, одговарајући на питања у вези са претњама упућеним њему, да је на државним органима да се тиме баве, али и рекао да би Тужилаштво до сада "пола државе похапсило" да је реч о било коме од тих који су те претње изрекли, а да је изгледа то дозвољено када је о њему реч.
Вучић је новинарима у Мајданпеку рекао да нема намеру да врши икакав притисак на надлежне, да их моли да га не штите али да ће да их пита "што сте приводили и хапсили било кога другог за десетоструко мање претње".
"Да ли је то зато што ово изговара неко ко је веома важан, или неко кога се плашите, звао се он Трифуновић, Јанковић...или било како другачије - мени не треба ништа" рекао је Вучић.
Што се мене тиче нисам се нимало уплашио јер можете се плашити само своје савести рекао је и додао да не зна одакле право некоме да билос ста говори а пландује свакога дана.
Он је подвукао да је најважније да људи биде да раде вредно, подсетио да је пре три године рекао да ће плате бити веће него икада и да је то тако...
Како је рекао неки прете "убиствима и уринирањем по гробу па се праве...где смо, кад смо..." и додао да су неки медији то сакривали "зато што је нормално уринирати по гробу још живог човека".
"Још сам жив - мрдам" поручио је Вучић и додао да то тим медијима није било вредно за извештавање, а ради се о највећим гадостима још од Осме седнице које су изговорене.
Како је рекао онима који су изговорили те претње и гадости не жели ништа лоше, али жели Србији добро да такви не побеђују на изборима.
"Зато ћу при избору свога наследника итетако водити рачуна да то буду одговорнии озбиљни људи. Рекао сам већ - мене нису могли да победе, никада ме не би победили, неће више ни имати прилике, а ни моје наследнике никада неће моћи да победе зато што ће то бити озбиљни и одгворни и пристојни људи којима неће животни сан и циљ бити да некога линчују или уринирају по нечијем гробу или буду некрофили у оваквом или онаквом смилсу..." рекао је председник Србије. Тачи најавио да ће Шитари на референдуму одлучивати о споразуму који постигне са Вучићем. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вучић: О дугорочним односима Срба и Албанаца
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА