Најновије

ЗАКУЛИСНЕ РАДЊЕ КИЈЕВА И ЗАГРЕБА: Планирају протеривање Руса?!

Чланови радне групе хрватске владе за сарадњу Хрватске и Украјине представили су Кијеву "хрватски модел успешне и мирне реинтеграције украјинске територије".

Паклени план (Фото: Председник Украјине)

Хина јавља да су чланови те радне групе на конференцији за новинаре у Министарству спољних и европских послова Хрватске казали да та земља ништа не чини мимо процеса из Минска и да "нема никакву скривену агенду".
"Представили смо наша искуства у спровођењу демилитаризације простора, успостављању прелазне полиције, примени амнестије, одржавању локалних избора, укратко - успостави нормализације живота", казала је председница радне групе Весна Шкаре Ожболт. 
Члан радне групе Јошко Морић је навео да је дводневна посета Кијеву одржана у складу с чињеницом да је, "с једне стране, Украјина субјект међународно-правних и политичких односа у својим међународно признатим границама, а са друге стране да су председници Руске Федерације, Украјине и Француске и канцеларка Немачке потврдили да поштују интегритет и територијални суверенитет Украјине и да чврсто верују да мирно решење проблема нема алтернативу". 
"Ми нисмо били у Кијеву са скривеним намерама... оно што смо радили и говорили у Кијеву можемо да радимо и говоримо и у Доњецку, Луганску, Москви или Берлину", казао је Морић. 
Државна секретарка у министарству Здравка Бушић такоде је рекла да, када се ради о односима Загреба и Москве, Хрватска "нема никакву скривену агенду" и да за хрватски модел мирне реинтеграције Подунавља влада велико интересовање у УН ради решавања проблема од Грузије до Сирије. 
Подсетимо, у јуну се хрватски премијер Андреј Пленковић састао у Загребу са украјинским колегом Володимиром Гројсманом. 
Пленковић је рекао да је поново понудио помоћ у мирној реинтеграцији угрожених подручја те земље на основу искуства које је Хрватска имала након, како је рекао, "великосрпске агресије деведесетих година". "Хрватска је била жртва великосрпске агресије деведесетих година, имала је окупирана подручја и угрожен територијални интегритет, али и искуство мирне реинтеграције и стога у овој актуалној ситацији у којој се Украјина налази, с привремено окупираним подручјим Доњецка и Луганска и илегалном анексијом Крима, жели помоћи Украјини да мирно интегрише своје територије у уставноправни поредак", навео је Пленковић. Погледајте ОВДЕ како су Хрвати склонили Тита са трга. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Погледајте како изгледа украјинска пропаганда:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА