Најновије

ДРАМАТИЧНО УПОЗОРЕЊЕ ВУЧИЋА: Интереси глобалних сила...

Председник Србије Александар Вучић оценио је да различити интереси глобалних сила нама све више сужавају маневарски простор.

Александар Вучић (Фото: Јутјуб)

Он је додао да нерешни проблеми у региону представљају разлог за забринутост.
Вучић је за РТС казао да нисмо решили многе проблеме на нашем простору и да смо увек на раскрсници великих сила.
Навео је у том контексту косовско-метохијски проблем, увек постојећи проблем у БиХ, те и историјски проблеми са Хрватском. 
Има много тога неразрешеног што треба да држимо на ниском профилу и да гледамо да нешто поменимо, како би деценијама пред нама могли да дижемо на виши ниво", истакао је Вучић. 
Он је указао да је проблем у томе што се не само наша виђења прошлости, већ и виђења по питању будућности драстично разликују. 
Према његовим речима, није лако одржати стабилност, али је то приоритет и основа за економски развој. 
Говорећи о хапшењу Богдана Митровића у Сувој Реци Вучић је казао да је то био покушај да се Београд испровоцира да реагује жустро како би био оптужен да је Београд тај који не жели да разговара. 
Исто тако то је, како каже, била и порука Србима да се не враћају и не траже своју имовину. 
Жеља албанске политике је да се каже „ко си ти Митровићу да желиш да се вратиш у своје четири куће, ко си ти да се враћаш на своје огњиште, када смо се ми у рату борили за територије", и порука „ми ти не дамо"", казао је Вучић. 
Он је поновио да је извесни Садикај, иначе задужен за повратак Срба у овом делу Косова, пријавио, са 18 година закашњења Митровића, за наводне ратне злочине, зато што је он заузео Митровићеву имовину. 
Циљ је да се Митровић, ако би био ратни злочинац, само на основу тога што Садикај каже, дискредитује како не би на суду и међународној арбитражи добио натраг своју имовину. 
Ми смо опрезно реаговали. Проверили смо да ли имамо било шта у нашим службама о Митровићу. Видели смо да немамо ниједан податак да је могао на било који начин да учествује у неким злочинима", казао је Вучић, истичући истовремено да Србија никада неће штитити злочинце. 
Зашто уништавате једну породицу", упитао је он додајући да је смисао свега да се становништво које није српско не враћа и да Београд направи глупост како би био делегитимисан на сваки могући начин. 
Вучић је подвукао да ће се Србија борити, али додаје да Албанци нису то урадили сами, односно без нечије дозволе. 
„Ако питате у свету - они кажу урађено је по закону. Видели смо да са Харадинајем није било по закону, иако смо изнели милион доказа за злочине", казао је он. 
Вучић је рекао да ће Србија показати шта је истина, и да излаз није у кукњави, већ борби. 
Све што можемо ми ћемо да урадимо, да се боримо за наше људе и то ћу наставити на сваком нивоу. То питање ћу покренути и са генералним секретаром УН, али и разговорима са америчким званичницима и шефом руске дипломатије у Њујорку током Генералне скупштине", најавио је он. 
Да видимо може ли неистина и неправда да победе истину. Наш глас ће се свакако чути", закључио је Вучић. Погледајте ОВДЕ шта је Стаматовић рекао за Вучића. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако је Вучић говорио у Пожаревцу:

Бонус видео

Вучић у посети Мајданпеку:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА