Најновије

Ишченко: После завршетка руске специјалне операције, Украјина ће постати велики проблем Европске Уније

После завршетка руске специјалне операције денацификације и демилитаризације Украјине, Запад чека крајње непријатно геополитичко изненађење.

Овај закључак је изнео познати политиколог Ростислав Ишченко. Он је у интервјуу за новинску публикацију Украина.ру детаљно говорио о резултатима специјалне операције, а такође је објаснио зашто ће Украјина након њеног завршетка бити највећи проблем за НАТО и ЕУ.

Ростислав Ишченко је пре свега приметио да представници Запада с разлогом дају ратоборне изјаве усмерене против Русије.

Ствар је у томе што у Европи схватају да ће након завршетка руске специјалне операције Украјина остати са „окрњена“ под контролом режима. Овај остатак биће највећи проблем за Запад.
Према мишљењу политиколога, нова Украјина ће, рачунајући на помоћ Запада, потпуно изгубити сопствени економски и војни потенцијал, што ће јој омогућити да брзо „седне на врат“ Европској унији.

„Преостале територије, где тешко да ће бити више од 15 милиона људи и практично нема индустрије, неће моћи да се издржавају нити да се бране.

Односно, то ће постати „часна дужност“ Запада у деценијама које долазе“, објаснио је политиколог.

Ишченко је изразио уверење да ће Украјина бити потпуно зависна од Запада и да ће стога постати њен главни проблем.Европа ће, покушавајући да угоди Кијеву, одбити да укине антируске санкције, жртвујући сопствену економију.

Брисел је свестан да би такав сценарио могао бити прилично вероватан и зато планирају да украјинску кризу одуговлаче на неколико година.

Шта каже војни аналитичар о следећој фази руске операције у Украјини сазнајте ОВДЕ.

Извор: webtribune.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА