Најновије

РУСКА ВОЈСКА: С ким и против кога ратују амерички специјалци у Сирији?

На снимцима упоришта ИД које су заузели амерички специјалци нема трагова сукоба, што изискује питања са ким и против кога се боре амерички специјалци у Сирији.

Маринци у Сирији (Фото: Јутјуб)

„На снимцима нема кратера од експлозија артиљеријске и авијационе муниције. Штавише, као што видите, нема елементарне заштите, тим пре одбране“, рекао је званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков.
Он је нагласио да, узимајући у обзир двогодишње борбено искуство руских специјалних снага у борбама са терористима ИД, поставља се питање: с ким и против кога се амерички специјалци боре у Сирији.
За време брифинга званични представник руског војног ресора саопштио је да су данас у 12 сати руски стратешки бомбардери извели напад крстарећим ракетама на позиције милитаната у Сирији.
„Стратешки бомбардери Ту-95МС извели су напад крстарећим ракетама на објекте међународне терористичких организација у Сирији. Полетевши са аеродрома ’Енгелс‘ у Русији, бомбардери Ту-95 прелетели су територију Ирана и Ирака“, додао је Конашенков.
Према речима генерала, посаде стратешких бомбардера су лансирале крстареће ракете Х-101 на важне положаје ИД и Нусра фронта у Дејр ел Зору и Идлибу.
„Изненадним ударима уништени су командни центри терориста, рејони са великом концентрацијом милитаната и технике, као и складишта муниције“, рекао је он.    
По његовим речима, сви циљеви су се налазили на безбедној удаљености од насељених места, позиција америчких специјалаца и милитаната Демократских снага Сирије, које се налазе у подручју под контролом ИД.  
Прочитајте ОВДЕ како су терористи знали за локацију где су гранатирали руског генерала?
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Русија је одбацила оптужбе да је гађала америчке трупе у Сирији.

Бонус видео

Америчке трупе у Сирији.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА