Најновије

ОБРУЧ ОКО СРБИЈЕ: Македонија следећа улази у НАТО, каже бивши командант Алијансе

- Македонија је следећа држава која ће се прикључити НАТО савезу, сматра бивши командант Алијансе, Џејмс Ставридис, који каже да би то био следећи корак ка уједињењу и јачању Балкана.

Македонија (Фото: Ria)

"Надам се да ће Грчка бити у стању да са Македонијом реши спор око имена, који ће отворити врата за Македонију да постане део НАТО. Мислим да ће Македонија да се придружи Алијанси", рекао је Ставридис за Глас Америке.
То би, према његовим речима, био следећи корак ка уједињењу и јачању Балкана.
И амерички потпредседник Мајк Пенс је, у име председника Доналда Трампа, раније овог месеца, у телефонском разговору са премијером Зораном Заевим поновио подршку евроатлантским интеграцијама Македоније.
"Пенс је рекао да Сједињене Америчке Државе настављају да подржавају евроатлантске тежње Македоније, и охрабрио Заева да настави са приоритетним реформама које ће убрзати пут Македоније у том правцу", саопштено је тада из Беле куће. Прочитајте ОВДЕ која то још земља прети ратом Трампу, а није Северна Кореја? Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

НАТО планира да до пролећа 2018. године у састав уврсти и Македонију, пренели су неки медији. Након све извеснијег уласка Македоније у НАТО, војна неутралност Србије стављена је под знак питања. Иако Србија тврди да ће остати војно неутрална, то би се могло променити у овим околностима, јер управо би војна неутралност могла би бити препрека на њеном путу ка ЕУ, тврде аналитичари.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА