Најновије

ЗВОРНИК: Промовисан "Зборник пјесама и кратких прича", први ове врсте у регији

У зворничком Дому омладине промовисан је "Зборник пјесама и кратких прича", групе аутора из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Црне Горе и Хрватске, који је одштампан поводом стотог броја зворничког „АСогласа“.

Аутори књиге (Фото: asinfo.info)

Главни и одговорни уредник "Зборника", Дејан Спасојевић, рекао је на промоцији да је на конкурс који је расписан поводом јубилеја „АСогласа“ стигло нешто више од 500 радова од 300 аутора, а да су у књигу уврштени радови стотину аутора.
„Ово је први зборник ове врсте у овој регији, навео је Спасојевић.
Рецензент Зборника Станислав Томић истакао је да неки од уврштених текстова немају све елементе и обиљежја кратких прича јер им недостају јасно изражени и профилисани ликови, заплет или расплет.
„Али, савремена прича вероватно има ту могућност да у својој слободи не мора нужно да прати било коју шему, осим сопственог доживљаја стварности“, нагласио је Томић.
Рецензент Раденко Смиљанић каже да, ако је неко хтио да направи нешто разнолико, онда је то постигао кроз овај зборник.
„Понекад аматерски, негде тако професионално, родољубљиво, понешто за децу, доста тога за одрасле, негде дубоко мисаоно, али често искрено и једноставно“, навео је Смиљанић описујући овај зборник и додао да је „толико шаренила у једном свежњу радова импозантно и несвакидашње“.
Рецензент Марија Божић сматра да у "Зборнику пјесама и кратких прича", читаоци имају прилику да упознају различита размишљања људи из региона.
„Много је нити које се протежу овим радовима и кроз пасусе и стихове повезују све наше земље и градове, од Зворника до Подгорице, Београда и Сплита, Ријеке и Новог Сада и многих других места“, каже Божићева.
Прочитајте ОВДЕ ко је победио на музичком такмичењу "Софија гранд-при"?
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

У свечаној сали Градске куће у Ужицу одржана је промоција књиге „Тако је живео и стварао Драгиша Недовић" уз интерпретацију песама баш које је он писао као што су: „Стани, стани Ибар водо“, „Хармонико моја“, „Лепе ли су нано Гружанке девојке“, „Сиромах сам друже“, „Коме шумиш ој Мораво“, „Јутрос ми је ружа процветала“, „Прођох Босном кроз градове“, „Кад си била мала Маре“, „У лијепом старом граду Вишеграду“…
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА