Најновије

Јанковић са Ђиласом руши Вучића у Београду? (ВИДЕО)

Лидер Покрета слободних грађана Саша Јанковић изјавио је да је разговарао са некадашњим градоначелником Београда Драганом Ђиласом и додао да је за предстојеће београдске изборе могућа сарадња с њим ако одлучи да се врати у политику.

Саша Јанковић (Фото: Јутјуб)

- Ђилас је за Покрет један од прихватљивих кандидата за градоначелника. Док је био градоначелник, имали смо озбиљан конфликт у вези са расељавањем Рома кад сам био заштитник грађана, али је након тога прихватио стандарде и добро смо сарађивали на томе. Ђилас не мора да поклони поверење Покрету, али ћутање више није часна опција ни за кога - рекао је Јанковић.
Одговарајући на питање о спекулацијама да би београдски избори могли бити одржани у децембру, Јанковић је оценио да је "ненормално да не знамо кад ће избори бити, јер се у Србији више не дешавају по законским роковима".
- Најава ништа не значи, по правилу је обрнуто. Александар Вучић је пет пута рекао да неће бити кандидат за председника, па је био. Не знамо кад ће бити избори, али власт и опозиција се слажу у једном - што пре то боље - рекао је председник Покрета слободних грађана.

Спречити масовну изборну крађу, 6. октобра 

Према Јанковићевим речима, најбитније је обезбедити да се не изгуби ниједан глас грађана који хоће да слободно и поштено гласају.
- Друго, потребно је спречити масовну изборну крађу. Нећемо успети да спречимо сваку, али масовну морамо. И треће, да кад дођемо на власт не буде џаба сте кречили, да не будемо мање зло - да осигурамо да људи који дођу на власт то раде на начин због ког смо се почели бавити политиком - каже он.
Додаје да ће 6. октобра бити организован у Београду први озбиљан скуп на тему масовне крађе гласова.
- Позваћемо све људе који хоће да бирају и који хоће да буду бирани на фер и поштен начин да покажемо да Србија треба да бира, а не власт саму себе - поручио је Јанковић.

Сарадња и са Јеремићем, ДС није непријатељ

На питање о сарадњи са осталим странкама, Јанковић каже да постоје две врсте сарадње - техничка и политичка.
- Техничка сарадња је о изборним условима, а друго је политичка сарадња питање са онима с којима сродно посматрамо на политичке процесе. Питање колона је техничка ствар - објашњава он.
Иако се градоначелник не бира директно на изборима, Јанковић каже да ће имати кандидата јер Београђани треба да знају коме ће бити поверена та обавеза, али да тренутно то није главна тема већ питање како обезбедити фер услове за изборе.
Јанковић каже да он и Вук Јеремић немају висок степен политичке сагласности кад је реч о програмима, али наглашава да посматрају политику на сличан начин у смислу поштеног начина борбе.
- Имаћемо сигурно сарадњу, да ли ће то бити пре или после избора објавићемо. Удружићемо снаге да склонимо неподношљиву власт у Београду. Такође, са Демократском странком није прекинута свака сарадња. ДС није непријатељ, управо супротно - рекао је Јанковић.
Прочитајте ОВДЕ које ће познате личности бити у врху партије коју је управо основао Вук Јеремић?
Извор: Н1

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Саша Јанковић о уједињењу опозиције.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА