Најновије

Вулин "лети" у јануару?

Евентуалне промене у Влади Србије неће бити договаране путем медија, рекли су за "Политику" у кабинету премијерке Ане Брнабић.

Вулин (Фото: Медија центар Београд)

"Председница Владе Србије врло пажљиво слуша и прати коментаре у јавности. Али одлуке неће доносити под притиском", навели су у кабинету премијерке за тај лист.
У незваничним најавама, како преноси "Политика", помињу се и два конкретна имена министара који би могли да буду смењени, а то су наводно, министри одбране Александар Вулин и културе Владан Вукосављевић. Како наводи лист, смена Вукосављевића помињана је пре неколико месеци. Део медија писао је о томе да ће у владу Ане Брнабић бити изабран нови министар културе. 
И онда као и сада наводи се да министар "није оставио утисак", преноси "Политика". 
Министар одбране "под лупом" је након писања портала КРИК у вези са станом који је купио пре пет година, наводи "Политика". Мрежа за истраживање криминала и корупције (КРИК) објавила је да је Вулин купио стан вредан 200.000 евра од новца који је наводно његова супруга позајмила од своје тетке из Канаде. 
КРИК тврди да министар не може да докаже порекло новца, да Вулинови пријављени приходи нису довољни за куповину стана те вредности, као и да не постоје подаци о уношењу те количине новца у земљу. Како наводе, због сумње да је починио кривично дело Агенција за борбу против корупције пријавила је Вулина тужилаштву, које је две године касније обуставило поступак. 
"Агенција је извештај чувала у тајности. Тек након жалбе упућене поверенику Родољубу Шабићу и његове интервенције, доспео је у руке новинара КРИК-а и сада - јавности", пише КРИК. 
КРИК истиче да је поступак након што је извештај Агенције стигао у Тужилаштво за организовани криминал био "у фиоци" скоро две године јер је, како је како је навело тужилаштво, полиција игнорисала њихове захтеве. 
Почетком јула Тужилаштво за организовани криминал окончало је случај и саопштило је да нема доказа да је Вулин починио било које кривично дело из њихове надлежности, а случај је пребачен Првом основном тужилаштву, које је проверавало само да ли је Вулин пријавио имовину Агенцији.
Откриће да је Зоран Марјановић имао љубавницу у време Јелениног убиства води инспекторе у другом смеру? Више о томе читајтеОВДЕ.
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Вулин у НАТО-у: Србија не може да прихвати формирање војске Косова
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА