Најновије

Тајно руско оружје о којем се мало говори...

Русија може, како је више пута истакао председник Владимир Путин, да се супротстави било ком агресору. Тако нешто је, кажу стручњаци, могуће захваљујући најпре напредним системима ПРО и ПВО. Такође, у прилог изјави руског председника иде и модернизација нуклеарног оружја. А најновије подморнице су већ „попуниле редове“ Црноморске флоте.

"Искандер" (Фото: Јутјуб)

„Осим тога, усавршавају се крстареће ракете, које користи стратешка авијација, и оне у случају потребе могу бити опремљене нуклеарним бојевим главама“, каже војни експерт Алексеј Леонков. Наводи и да су практично све руске границе опремљене новим радарским станицама „Вороњеж-Д“ и „Вороњеж-СМ“ које на максималној удаљености од шест хиљада километара могу да детектују било које средство које може да изведе ваздушни напад.
Међутим, има и пројеката новог оружја који још увек носе ознаку „тајно“, и о њима се мало говори, истиче стручњак Центра за војно-политичко новинарство Борис Рожин. У том смислу он наводи беспилотне летелице, пре свега извиђачке, али и офанзивне. Ови дронови сада се користе у Сирији, и сад је прилика да се установе сви њихови евентуални недостаци и да се летелице усаврше.
Рожин додаје да се у истим условима врше и тестирања опреме за електронска извиђања и противелектронско дејство:
„Конкретно, ради се о посматрању и контроли иностраних летелица. Проверава се да ли је руска опрема у могућности да пресретне америчке и израелске дронове. Оваква опрема постоји у руској војсци још од сукоба у Грузији лета 2008. године, али тек сад у Сирији може бити испробана у пракси. Сада се на терену одмеравају снаге са опремом коју има НАТО, али и са оном којом располажу други потенцијални противници Русије“.
У Сирији се сада врши и проба различитих система за откривање мина, руске производње.
„После ослобођења Палмире, у околини града и по предграђима вршило се испитивање савремене руске опреме. Ове нове технологије омогућавају да се са што мањим учешћем људства очисте од мина што веће територије. Војне фабрике које се баве конструисањем и производњом система за налажење противтенковских мина послале су своје стручњаке на терен како би они на лицу места регистровали могуће мањкавости, али и надгледали употребу нових техничких достигнућа“, открива Рожин.
Ради се и на модернизацији реактивних оклопа, односно усавршавању динамичке заштите оклопних возила. Оно што сада карактерише нову опрему овог типа јесу специјални уређаји који штите возило при нападу крстарећих ракета.
Рожин истиче да се модернизују и стратешке ракетне нуклеарне подморнице. Конкретно, ради се на смањењу нивоа буке како би их било теже открити, затим на повећавању комфора за посаду и јачању офанзивних карактеристика.
Прочитајте ОВДЕ све о руском чуду од пушке која приземљује дронове.
Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Застрашујућа моћ руског "Искандера".

Бонус видео

"Искандер" у Авганистану.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА