Најновије

ЧИЈА ЈЕ ВОЈСКА ЈАЧА: Ево зашто су Хрвати испред нас на новој ранг листи

Специјализовани портал "Глобал фајерпауер" објавио је листу најмоћнијих војски у свету, коју предводе САД. У региону - Хрватска је боље рангирана од Србије.

Убица тенкова (Фото: Јутјуб)

Радо Србин иде у војнике… Истина, више не иде јер мора, него зато што жели, пошто је војска професионална. Баш као и у земљама у региону. И тако професионалну ју је рангирао портал Глобал фајерпауер
На листи 133 земље Словенија је заузела 113. место, Босна и Херцеговина 121, а Македонија 122. место, док је једино Хрватска боље рангирана од наше земље у региону, будући да јој је припало 68. место. 
Неко овакав скор не сматра релевантним. Погађате ко 
“Наше стандардне анализе показују да у овом тренутку Србија у односу на Хрватску има предност како по укупном релативном коефицијенту ватрене моћи и способности свог наоружања и војне опреме тако и у већини појединачних група наоружања и војне опреме”, навео је министар одбране Вулин. 
Међутим, са друге стране стиже другачије тумачење ранг-листе. 
“Победничка Хрватска војска је створена у домовинском рату, она се развија и данас је модерна и спремна на све задатке”, рекао је хрватски министар одбране Дамир Крстичевић. 
Црне Горе на листи и нема. Одатле поручују - цела држава има свега 650.000 становника па зато и нису изненађени, али нису ни изгубили поверење. 
У образложењу листе коју су саставили војни експерти каже се да је приликом рангирања узимано у обзир преко 50 фактора - количина и разноврсност оружја, бројност састава оружаних снага, те финансирање војне индустрије. 
Према резултатима истраживања, Русија поседује најмоћнију копнену војску и води по броју тенкова. Сједињене Државе највише у свету троше на одбрану. 
Треће место заузела је најбројнија војска Народно-ослободилачка армија Кине. Погледајте ОВДЕ шта је Вулин рекао о ранг листи. Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Овако су Хрватима допремљени хеликоптери које зову "убица тенкова":

Бонус видео

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА