Најновије

"Увлачења СПЦ у дневнополитичке обрачуне само може да доведе до раскола"

Председник Народног слободарског покрета Мирослав Паровић упозорио је да увлачење СПЦ у дневнополитичке обрачуне може видити расколу и катастрофи. Паровић је рекао да се понашају неодговорно и они који нападају митрополита Амфилохија, али и они који нападају патријарха Иринеја.

Aмфилохије и Иринеј (Фото: Јутјуб)

- Први величају Патријарха други величају Митрополита. Истовремено ти други нападају Патријарха док први нападају Митрополита. Надам се да барем народ разуме погубност увлачења Цркве у дневнополитичке обрачуне. Таква неодговорност само може да доведе до раскола унутар Цркве, а тако нешто би било равно катастрофи - каже Паровић.

Паровић каже да је потребан дијалог СПЦ и државних органа и усагласити ставове. - Чак не морате бити верник да бисте уважили чињеницу да је Српска православна црква једина институција која постоји свугде где Срби живе и да је као таква један од најважнијих ресурса у очувању народа и идентитета, а уједно је битан чинилац у дипломатском раду. Због свега као човек који се политиком бавим на надам се одговоран начин и без жеље да добијем политички поен по цену рушења општег добра и интереса, позивам црквене и државне званичнике да под хитно успоставе институцију сталног дијалога између Цркве и Државе и да кроз ту институцију усагласе све ставове и скину српским непријатељима осмех са лица који свакако имају док гледају наше нове поделе - каже Паровић. O новим нападима на Амфилохија читајте ОВДЕ. Шта су Руси одговорили Турцима на протесте због акција у Дилибу погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Амфилохије о Вучићу.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА