Најновије

100 АВИОНА, 300 ТЕНКОВА, 600 ОКЛОПНИХ ВОЗИЛА... Ево шта све Американци довлаче на север Сирије!

Пентагон завршава изградњу нове авио-базе у Сирији, која ће штитити територије које се налазе под контролом "Коалиције за борбу против ИД" коју предводи САД, а чију политику на терену, за сада, спроводе претежно курдске снаге под командом тзв. "Сиријских демократских снага" (СДФ), пренели су арапски медији.

Америка насрће на Сирију (Фото: public)

Тајни војни аеродром који је изграђен некде на североистоку Сирије има капацитет опслуживања 100 авиона, тврди либански дневни лист Адијар, који је први објавио ове информације. Лист наводи да је територија коју аеродром оперативно покрива чак пет пута већа од Либана.  Осим тога, блискоисточни и турски медији објавили су данас информације о новим америчким испорукама оружја на север Сирије. Према овим наводима, у протеклих неколико дана на север Сирије довезено је око 300 тенкова, више од 600 оклопних транспортера, велике количине противтенковских система, ручног наоружања и муниције, као и војне опреме, а ојавили су се и наводи да је допремљена и нова количина преносних противавионских система, такозваних МАНПАД-ова.   Либански медији пре неколико дана известили су и о изградњи америчке противракетне базе, која би требало да штити територију од евентуалних ракетних напада. Прошле недеље америчка команда "коалиције", известила је о формирању "Пограничних снага безбедности" коју ће чинити 30.000 бораца чију преобуку управо врше амерички инструктори, о чему више можете да прочитате ОВДЕ.
Москва, Дамаск и Анкара оштро су осудили ову најаву америчких снага. Како је Трамп безочно слагао Ердогана о наставку америчке подршке курдским снагама у Сирији, можете да прочитате ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Кад Американци тестирају ХИМАРС над непослушним терористима у Сирији:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА