Најновије

БЛОКИРАЛИ ГА: Трамп није отишао на Флориду, а долазак у Давос под знаком питања!

Одлазак америчког председника Доналда Трампа у Давос, где ће следеће недеље бити одржан Светски економски форум, је неизвестан.

Доналд Трамп (Фото: Синхуа)

Те околности су настале због делимичне финансијске блокаде федералне владе, рекао је директор за буџет Беле куће Мик Малвени.
Трамп је већ отказао одлазак у своју резиденцију на Флориди, који је био планиран за овај викенд, а ту одлуку је донео након што у Конгресу демократе и републиканци нису постигли договор о финансирању федералне владе. 
"Председник сада неће ићи на Флориду, а о Давосу, како из перспективе председника тако и из перспективе Кабинета, биће одлучено на дневној бази", рекао је Малвени, преноси Ројтерс. 
Према првобитном плану, Трамп треба да одржи завршни говор на Светском економском форуму који се од 23. до 26. јануара одржава у швајцарском зимском центру Давосу, а окупиће шефове држава, представнике цивилног друштва, академике и многе јавне личности. 
Америчка влада ушла је од поноћи у финансијску блокаду након што демократе и републиканци нису успели да постигну договор о ребалансу буџета за који су демократе хтеле да вежу такозвани програм ДАКА, донет у време Барака Обаме а који имигрантима који су илегално дошли у САД као малолетни и одрасли у Америци омогућава да продужавају боравак на сваке две године док њихов статус не буде трајно решен.
Прочитајте ОВДЕ у шта је уверен Реџеп Тајим Ердоган а тиче се "америчких миљеника"?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Дејвид Ајк: Трамп је само фигура.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА