Најновије

ОЋЕ МИР А ПОТПАЉУЈУ: Пенс "вади кестење из ватре"?

Потпредседник САД Мајк Пенс браниће на састанку јорданским краљем Абдулахом Другим, одлуку Доналда Трампа да Јерусалим прогласи за престоницу Израела.

Мајкл Пенс (Фото: Ria)

Пенс ће се данас састати са јорданским краљем ради разговора за које се очекује да ће бити фокусирани на прошломесечни Трампов заокрет по питању Јерусалима и планове да се амбасада САД премести из Тел Авива у тај свети град.
 
Уочи Пенсовог доласка у Аман, неколико десетина Јорданаца окупило се испред америчке амбасаде у том граду у знак протеста против политике САД на Блиском истоку, носећи транспаренте с натписом "Изасланик ционистичке америчке деснице није добродошао" и "Америка је глава змије".

Ко је подржао Трампа, а ко му је окренуо леђа?

Арапске и муслиманске земље подржавају палестинско полагање права на источни Јерусалим, а Трампова одлука је изазвала протесте широм региона, подсећа америчка агенција. 
Пенс је, након јучерашњег састанка с председником Египта Абдел Фатахом ел Сисијем, истакао да су САД посвећене дводржавном решењу за сукоб између Израела и Палестинаца. 
Такође је навео да су САД посвећене "очувању статуса кво у погледу светих места у Јерусалиму" и да ће се о границама и другим питањима преговарати између све стране. 
- Сједињене Америчке Државе су дубоко посвећене обнови мировног процеса на Блиском истоку - поручио је Пенс уочи поласка за Јордан, додавши да ће ту поруку упутити "и у Јордану, и у Израелу".
Прочитајте ОВДЕ како су то у Америци блокирали Доналда Трампа?
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Како Трампово признавање Јерусалима за престоницу Израела анализира проф др Мирољуб Јевтић - са факултета политичких наука у Београду?
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА