Најновије

СТЕФАНОВИЋ: Са Приштином нема размене података, а дезинформација много, па успоравају истрагу

Министарство унутрашњих послова Србије нема званичну размену података са Приштином и поводом случаја убиства Оливера Ивановића ништа званично није добило од косовских истражних органа, изјавио је данас министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић (Фото: Јутјуб)

Он је рекао да се чини да се истрага усмерава у правцу да се успорава, или да се недовољно брзо поступа, јер је пласирано много дезинформација.
"Видећемо шта ће они саопштити сутра, ја бих волео да они пронађу било шта што би могло да дође до брзог откривања починилаца, али, не охрабрују ни поруке, ни чињења, односно нечињења на терену. Не охрабрује ништа од тога", рекао је Стефановић за Телевизију Пинк.
Према његовим речима, "више нисте сигурни - да ли је пуцано из возила у покрету, или није, да ли је био један, или два аутомобила и друго, зашто се то уопште пушта у јавност".)
"А то сигурно не можемо ми, него они који су на терену, затим, шта је са снимцима са камера који постоје, не само на тој, него и на околним зградама, да видимо шта се по томе ради", каже Стефановић.
Он је истакао да српски органи могу да помогну истрази и од првог тренутка порука је да, без обзира ко се налази иза убиства Ивановића, и извршиоци и налогодавци морају најоштрије да одговарају и да ће Србија учинити све што може као држава, све институције упрегнути, да помогне да се дође до убица Оливера Ивановића.
"То је, што се нас тиче, ствар која је заиста потпуно искрена и непромењена. Оно што јесте проблем, ево прошло је већ много дана и од наших захтева, видели сте одговор приштинске стране, председника њихове владе, у којима се јасно каже да се српским истражним органима неће дозволити учешће у том процесу", рекао је Стефановић.
Србија, каже Стефановић, тражи да њено Тужилаштво, полиција, безбедносне службе, сви који могу да помогну, буду укључени, да би се кроз размену информација, искуство које наши истражни органи имају, помогло да се до починилаца и налогодаваца тог убиства дође врло брзо.
"Поверење српског народа јесте у председника, владу, државне органе, који би могли много више да допринесу истрази, овако, остаје нам свима да кажем, да имамо неку врсту наде да тај процес неће бити упропашћен и намерно вођен у погрешном смеру, како нажалост тако изгледа", рекао је Стефановић.
Погледајте ОВДЕ како је Вучић дочекан на Косову.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Мирослав Лазански о убиству Оливера Ивановића.
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА