Најновије

ДРАМА КОД ХАРИСОВОГ МУРАЛА: Човек је изашао и викнуо "шта то радите", напали су га бакљама и тукли његову жену!

Мушкарац старости 62 године нападнут је у центру Београда од стране групе младића који су уништавали мурале навијача Партизана, а један од њих је ухапшен и одређен му је притвор.

(Фото: Фејсбук ГТР/Јутјуб)

Многи Београђани били су згрожени вандалским чином који се одиграо у ноћи између петка и суботе, када су у центру града прекречени мурали навијача Партизана, међу којима су били и они за легендарне играче црно-белих и попут Драгана Манцеа, Хариса Бркића, али и за легендарне глумце и песнике попут Душка Радовића, Зорана Радмиловића, Боре Тодоровића...
За сада се не зна ко су починиоци, али се сумња да су у питању навијачи вечитог ривала, Црвене звезде. То би могло да се сазна након што је један од изгредника ухепшен током ове ''навијачке акције'', када је дошло до сукоба са једним старијијим брачним паром.
Сукоб се догодио код мурала за покојног кошаркаша Партизана Хариса Бркића, који је је прекречен у црно. Београђанин који живи у овом делу града приметио је групу људи око мурала и помислио је да му краду мотор. Када је изашао пред њега и узвикнуо "шта радите око мопеда",неколико њих тада га је напало.

Из стана је на улицу изашла затим и његова супруга, да би двојица вандала насрнула и на њу и нанели јој лакше телесне повреде! Група се убрзо разбежала, а полиција је, недуго затим, ухватила једног од њих на основу возила којим су хулигани побегли.
- Мушкарца старости 62 године напало је више особа. Брзом акцијом полиције пронађено је возило којим су побегли, а убрзо је у Полицијску управу Београд приведен један младић (21), који се сумњичи за насилничко понашање. Њему је одређено задржавање до 48 сати - речено је за Новости из МУП-а.
О овом инциденту је упознат и Иван Ловрић, члан покрета "Гробарски треш романтизам", један од заслужних за настанак уметничких дела на београдским улицама на којима су до минулог викенда били великани српског глумишта, књижевници, певачи, спортисти - Душко Радовић, Бора Тодоровић, Зоран Радмиловић, Нада Кнежевић, Слободан Алигрудић, Драган Манце, Мија Алексић... Ловрић верује да би сукоб који се догодио на месту где је био насликан Харис Бркић могао да открије део позадине ове организоване акције.
- Човека који је мислио да му краду мотор док су фарбали мурал, бакљама је напала екипа од десетак људи. Сумњамо да је реч о навијачима из супротног табора - рекао је Ловрић.
Иначе, навијачи Партизана су већ кренули у поправку уништених мурала, па је Душко Радовић поново засијао пуним сјајем, а исти је случај са још неколико мурала.
Како су се навијачи Спартака опростили од Оливера Ивановића погледајте ОВДЕ.
Извор: Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА