Најновије

ПУТИНОВО ОРУЖЈЕ ЗА СМАК СВЕТА: Статус-6, торпедо наоружан нуклеарном бојевом главом од којег Американци стрепе (ВИДЕО)

Тајни документи о нуклеарној припремљености америчке војске недавно су исцурели у јавност и, према свему судећи, показују да је администрација Доналда Трампа потпуно уверена да Руси граде опасно ново оружје.

Шојгу и Путин (Фото: РИА)

- Руси развијају и граде нове нуклеарне бојеве главе и лансере - пише у тајним документима где додају да ти систем укључују "нови интерконтинентални аутономни торпедо наоружан нуклеарном бојевом главом", пише Express.hr.
Детаљи тог плана примећени су у емисији руске државне телевизије током преноса састанка руског председника Владимира Путина и шефова војних родова током новембра 2015. године.
Снимци су показали планове за подморницу која би могла путовати готово 1.000 километара брзином од 100 чворова под водом и детонирати термонуклеарно оружје мегатонске класе како би се створило "широко подручје радиоактивног онечишћења".
Подморница је дизајнирана да "уништи важна економска постројења непријатеља у обалним подручјима и узрокује штету на копну стварањем широког подручја радиоактивне контаминације, чиме их дугорочно чини неупотребљивим за војну, економску или другу активност" извештава Би Би Си.
Од тада, многи су оспорили идеју да ће Русија градити такав систем. Ипак, нацрт Трампових нуклеарних активности који је процурео у јавност указује да америчка влада на својим највишим нивоима верује да је торпедо, познат као "океански вишенаменски Статус-6 систем", стваран.
Џефри Левис, водећи академик за нуклеарна питања, брзо је дао Статус-6 назив: "Путинов строј за смак света".
Не само да би оружје могло уништити огромно подручје снагом потенцијално 100 пута већом од бомбе која је пала на Хирошиму 1945. године, већ може оставити и дугорочни радиоактивни отпад.
Левис је описао оружје као тоталну и апсурдну лудост. Пре је рекао "Бизнис Инсајдеру" да је идеја "дубоко, дубоко, дубоко неморална" и да САД никада ни не разматра градњу таквог оружја за нуклеарни арсенал.
Када су планови за Статус-6 избили у јавност 2015. године, Институт Брукингс окарактерисало је њихову појаву на ТВ-у намерним показивањем војних могућности, а не траљавим радом високих руских војних дужника.
Нуклеарно оружје употребљено је тачно два пута у борби - оба пута од стране САД-а, а оба су пута летели авионом преко углавном незаштићеног јапанског аеродрома на крају Другог светског рата. Никаква интерконтинентална балистичка ракета, подморница, или бомбардери дугог домета или крстареће ракете никада нису испоручили нуклеарно оружје испаљено у рату.

Торпедо судњег дана

Смртоносни торпедо према руским медијима замиљен као “ роботска мини-подморница“, способна да достигне брзину од 185 км/ч и избегне праћење. Торпедо би према проценама могао да изазове цунами висине 500 метара и продре 1500км у територију САД уништавајући моментално све приобалне градове и становништво.
Ово оржује је замишљено у циљу тоталног уништња противничке живе силе, одбране и инфраструктуре, осим силовитог удара који би збрисао најмање четвртину САД, интензивно зрачење онемогућило би било какав живот на погођеном подручју.
Због тога ово оружје у Русији називају “Торпедо Судњег дана“ и његова примарна сврха би била искључиво као оружје одмазе у случају евентуалног нуклеарног удара на Русију.
Зашто се Америка плаши руског С-400 погледајте ОВДЕ. Извор: Правда, Телеграф

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА