Најновије

ЦИА упозорила Трампа да ће Северна Кореја за који месец моћи да нуклеарним бомбама туче САД

Северна Кореја ће кроз неколико месеци бити у стању да изведе нуклеарни удар по циљевима на континенталној територији Сједињених Држава – изјавио је Мајкл Помпео.

Ким Џонг Ун (Фото: rodong-sinmun)

Директор ЦИА је за ово упозорење искористио интервју телекомпании CBS. А само упозорење је било његов одговор на дирктно питање: „Када ће Ким Џонг Ун бити у стању нуклеарним ракетама туче континенталну територију Сједињених Држава?“
Са Помпеом је разговарала Нора О`Донел која је приметила да је Помпео нешто слично говорио и пре пола године. А он је на то узвратио:
„Да, истина је. Волео бих да могу да кажем да се то може догодити тек кроз годину дана... Влада САД чини све што може да тај моменат наступи што је могуће касније“.
Помпео је, иначе, нагласио да за америчку шпијунажу севернокорејска нуклеарна проба изведена 3. септембра 2017-те није била изненађење:
„Знали смо шта се спрема. Северна Кореја свој нуклеарни програм активно реализује и шири. Бојеве главе су све моћније и поузданије. О свему томе смо обавештавали оне који доносе политичке одлуке“.
Према подацима Ханса Кристенсена, директора за нуклеарне информације у Федерацији америчких научника, и његовог колеге Роберта Нориса, Пјонгјанг тренутно има 10-20 нуклеарних бомби, а већина је снаге 10-20 килотона.
Крајем новембра, Северна Кореја је лансирала балистичку ракету "Хвасон-15" која је у стању да прелети 13.000 километара.
Украјина одбила мирољубиви предлог Путина!Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ратне игре Трампа и Кима
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА