Најновије

ЖЕСТОК ОДГОВОР ИЗ КРЕМЉА ЗАПРЕПАСТИО СВЕ! Путиново наређење сместа извршено: Руска војска реговала! Доста је било!

Министарство одбране и други ресори почели су припреме симетричног одговора САД због изласка из Споразума о ликвидацији ракета средњег и кратког домета (ИНФ), саопштио је портпарол председника Русије Дмитриј Песков.

Владимир Путин (Фото: РИА)

"Чули сте налоге председника? Они су били издати", рекао је Песков одговарајући на питање новинара да ли је Министарство одбране почело да припрема симетричан одговор.

Песков није желео да повезује војне вежбе на југу Русије са акцијама САД.

"То је уобичајени посао руске војске - извођење војних вежби итд", рекао је он.

САД су 19. августа тестирале крстарећу ракету домета већег од 500 километара, само 16 дан пошто је престао да важи споразум ИНФ. Русија је упозорила за 16 дана нису могли да направе ту ракету, што значи да су је развијали док је споразум који је то забрањивао још био на снази.

Председник Русије Владимир Путин изјавио је на оперативном састанку са члановима Савета безбедности да ће Русија осигурати своју безбедност после једностраног повлачења САД из ИНФ. Он је наложио Министарству одбране Русије, Министарству спољних послова и другим релевантним институцијама да анализирају ниво претње које представљају поменуте акције САД за Русију и да предузму свеобухватне мере за припрему симетричног одговора.

Песков је прокоментарисао и продужетак Споразума о смањењу стратешког офанзивног наоружања (СТАРТ-3).

"Последице за стратешку стабилност биће значајно погубне. Несумњиво ће бити нанета штета стратешкој стабилности на заједничком, глобалном нивоу, јер фактички ћемо сви ми, мислим на човечанство, остати без јединственог документа који би регулисао ову област", прокоментарисао је Песков последице које ће имати прекид важења споразума СТАРТ-3, који истиче 2021. године.

Представник Кремља изразио је жаљење што из САД не стижу сигнали о спремности Вашингтона да разговара о продужењу тог споразума.

Други пакет америчких санкција је уведен Русији, о Путиновој реакцији на то прочитајте ОВДЕ.

Извор: rs.sputniknews. com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА