Најновије

Русија и Кина треба да заједно парирају САД

Пекинг и Москва треба да се заједно супротстављају притисцима Вашингтона – изјавио је кинески војни аташе у Русији Куј Јанвеј.

Русија и Кина треба да заједно парирају САД (Фото: kremlin.ru)

Он је по чину генерал-мајор, а ово је изговорио за време сусрета са руским сенатором Виктором Бондаревом, председником комитета горњег дома руског парламента за одбрану и безбедност.
Бондарев је генерал-пуковник и донедавно је командовао Ваздушно-космичким снагама Русије. Утолико је значајније што је кинески војни аташе баш њему додатно рекао:
„У новој стратегији Пентагона, Русија и Кина се третирају као претња Сједињеним Државама. Вашингтон не крије да су у европском делу света оријентише на обуздавање Русије, а у азијском – Кине. Зато морамо заједно парирати глобалним претњама, као и изазовима са стране САД и њихових савезника. То је неопходно да бисмо осигурали безбедност не само у својим регионима, него и у целом свету”.
Пентагон је у минули петак објавио основе нове америчке Националне одбрамбене стратегије у којој се за приоритет проглашава „супарништво са Русијом и Кином”.
Војни врх САД је притом Москву и Пекинг означио као претњу безбедности и просперитету САД.
Министарство одбране Кине оценило је да тај документ обилује „лажим и апсурдним проценама” и позвало САД да одустану од „хладноратоског резоновања”.     
Шеф руске дипломатије, Сергеј Лавров, изразио је жаљење што САД покушавају да сачувају своје лидерство преко „конфронтационих концепција”.
На помолу нови рат? Ердоган наљутио Путина и Трампа. Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Путин на Богојављење у залеђеном језеру на -19 степени
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА