Најновије

БРНАБИЋ: Србија дубоко и искрено посвећена европским интеграцијама

Премијерка Ана Брнабић говорила је јутрос на састанку групе "Нови лидери за Европу", у оквиру Светског економског форума у Давосу, на којем је истакла да је Европа потребна Балкану али и да је Балкан потребан Европи а да су европске интеграције земаља Западног Балкана важан фактор за будућност региона.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

На састанку, чији је фокус био будућност Европе и глобални трендови, Ана Брнабић је поновила да Србија дубоко и искрено посвећена европским интеграцијама "зато што делимо европске вредности и идеју дугорочног мира, просперитета и стабилности".
Председница Владе Србије рекла је да су прошлогодишњи избори у Немачкој, Француској и Холандији показали да је већина грађана посвећена европским вредностима, економском и унутрашњем развоју Уније. Она је додала да се нада да ће, и поред свих изазова у овој години, Европска унија бити јача и конкурентнија, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу с медијима. 
О Србији, Западном Балкану и будућности Европе, премијерка Србије разговарала је са члановима групе "Нови лидери за Европу", пре свега са премијером Естоније Јиријем Ратасом, замеником премијера Белгије задуженим за дигиталну агенду и развојну сарадњу Александром де Кроом, као и са министарком финансија Летоније Даном Резнице-Озолом.
Премијерка Брнабић је члан групе "Нови лидери за Европу" од октобра 2016. године, а чине је млади политичари и доносиоци одлука из више европских земаља.
У дискусији су поред премијерке Србије учествовали и саветник председника Сједињених Америчких Држава Џерад Кушнер као и премијер Пољске Матеус Моравјецки, потпредседник Европске комисије Јирки Катаинен, премијер Ирске Лео Варадкар, министарка одговорна за бугарско председавање ЕУ Љиљана Павлова, министар европских послова Црне Горе Андрија Пејовић, заменик премијера Турске Мехмед Симсек.
Председница Владе Ана Брнабић, као једини премијер из региона, учествовала је у изради извештаја Светског економског форума "Обнова Европе" који је јуче објављен. Брнабићева је припремила део који се односи на миграције и границе. 
Лазански тврди да ако неко крене да заузме север Косова, наша војска за три сата излази на мост на Ибру! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг, РТС

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Ана Брнабић добитница награде "Дуга" Геј стрејт алијансе
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА