Најновије

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ У БЕЧУ: Сиријске снаге обустављају операције у Харасти и Источној Гути!

Представник већег дела сиријске оружане "опозиције", Ахмад Рамадан, објавио је да је, током преговора у Бечу, постигнут договор о примирју у Источној Гути са Дамаском, које ће стуити на снагу у поноћ, по локалном времену.

Примирје (Фото: РИА новости)

"Побуњеничка" агенција Смарт, потврдила је, из својих извора, ове информације и пренела речи једног од вођа Фајлак ал Рахмана, џихадистичке организације која ужива подршку САД-а, да је договор постигнут између свих сукобљених страна у том подручју на источном ободу сиријске престонице.
Званични Дамаск није коментарисао ове објаве. Ово примирје нови је покушај стављања тачке на сукобе у првој "побуњеничкој" енклави у Сирији, и тражења политичког решења за излазак из кризе. Такође, изјаве џихадистичких представника о јединственој одлуци о примирју, требало би да окончају и погубне акције које су предводили припадници Ахрар ал Шама, а које су довеле до огромног броја жртава на обе стране у насељу Хараста током претходна три месеца. Треба додати и то да је примирје постигнуто након одлучне намере Сиријске армије да ослободи Харасту војним путем у најављиваној операцији, о чему више можете да прочитате ОВДЕ. Камере Руптлија будно прате Бечке преговоре који су започети јуче:
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Борбе за базу у Харасти:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА