Најновије

КУВА У ДЕИР ЕЗ ЗОРУ: Терористи у офанзиви! Сиријска команда послала елитно појачање! (ВИДЕО/МАПА)

Сиријска арапска армија и њени савезници одбили су данас још један жесток напад терориста Исламске државе у покрајини Деир Ез Зор.

Деир Ез Зор (Илустрација: Правда)

Данашњи напад изведен је у подручју села Џала на западној обали Еуфрата, између градова Мајадин и Ал Букмал, а према извештају сиријског Министарства одбране, током борби високог интензитета које су трајале читав дан, убијено је на десетине терориста Исламске државе и уништено им је неколико возила. Сиријски "опозициони" медији, који будно прате дешавања која се последњих дана одвијају између Мајадина и Букамала, објавили су претходно да су терорсти успели да заузму контролне тачке у градовима Караниџ и Ашара, али су касније и сами потврдили да је САА, након пристизања појачања успела да их поврати. Проамерички "побуњенички" Касиун дошао је до снимака забележених са положаја Исламске државе: Сличан напад одиграо се два дана раније у градовима Кашма и Гриба, у непосредној близини Букамала. У том нападу, а према извештајима сиријског Министарства одбране убијено је 25 терориста. Са друге стране, терористи су у раној фази напада успели да убију више од 10 припадника елитног сиријског 5. корпуса. О жестини борби сведочи и снимак забележен током јучерашњих борби за Кашму:
Иако сиријски медији углавном тврде да је у питању покушај терориста да изађу из џепа у ком су затворени дубоко унутар Сиријске пустиње, вероватније се ради о операцији која за првенствени циљ има пресецање пута Деир Ез Зор-Ал Букамал, који је у овом тренутку једина путна веза између Сирије и Ирака. Да се у овом подручју очекују све снажнији напади ИД-а, говори и то што је у Деир Ез Зор упућена и елитна јединица Хезболаха "Ал Рида", састављена углавном од бораца који потичу из сиријске покрајине Хомс, а који су учествовали у готово свим важнијим биткама које су сиријске снаге водиле током претходне две године.

САА је данас наставила и операције у Идлибу. Више о томе погледајте ОВДЕ. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА