Најновије

МРТВА УСТА НЕ ГОВОРЕ: Американци уништили конвој ирачких снага након обављене мисије! (ФОТО)

Амерички хеликоптери уништили су данас конвој ирачких снага безбедности, објавили су ирачки медији повезани са тамошњим Министарством одбране.

Уништен ирачки конвој (Фото: public)

Како се наводи у извештају, ирачка јединица је нападнута током повратка у матичну базу, а након успешно изведене мисије заробљавања једног од главних команданата Исламске државе у Ираку, Карима Афата Алија ал Самарада у западној покрајини Анбар. Према досадашњим информацијама у нападу је убијено 8 лица, међу којима је било и двоје цивила, док је преко 20 ирачких војника повређено.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Уз објављене фотографије, Ирачани нису објавили тачан разлог због ког је дошло до нове "грешке" америчке авијације, али спекулишу да је у питању "недостатак координације" између ирачких снага безбедности и америчке коалиције.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Ово објашњење, ипак, "не пије воду", пошто је појава терористичких конвоја, са којим би Американци могли да их помешају, на подручју на ком је извршен напад у овом тренутку готово невероватна.
US Helicopters Attack Convoy Of Iraqi Security Forces. At Least 8 Killed, Over 20 Injured (Photos)

Са своје стране, представник америчке коалиције Рајан Дилон коментаришући инцидент подвукао је да се све ваздушне операције у Ираку строго спроводе у координацији са ирачким снагама и да је истрага инцидента у току. Од 2014. године забележени су бројни слични "инциденти" у којима је настрадао велики број ирачких војника, али упркос обећањима америчке коалиције, нити један од њих, до сада, није у потпуности расветљен. У једном од најстрашнијих напада те врсте, о ком више можете да сазнате ОВДЕ, настрадало је више од 50 ирачких војника. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Американцима уопште није потребан непријатељ да би њихов конвој био избачен из строја. Снимак из Пољске пре два месеца:
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА