Најновије

ГОТОВО ПРИМИРЈЕ У ИСТОЧНОЈ ГУТИ: Џихадисти кренули у погубни напад на базу у Харасти! (ВИДЕО)

Припадници Ахрар ал Шама (подржава их Саудијска Арабија), Хајат тахрир ал Шама (Ал Каида) и Фајлак Рахмана (подржава их САД), покренули су данас силовит напад на позиције Сиријске арапске армије (САА) у близини базе моторизоване бригаде у Харасти, источном приградском насељу Дамаска.

На истоку Дамаска... (Фото: ЈуТјуб)

Снажна експлозија ауто-бомбе на даљинско управљање, коју су припадници САА успели да униште у последњем тренутку пре него што је стигла до њихових положаја, означила је почетак напада џихадиста и крај краткотрајног примирја, које је, према тврдњама самих џихадиста, постигнуто током бечких преговора неколико дана раније. Ахрар ал Шам је касније објавио да су њихове снаге уништиле два сиријска оклопна возила БМП-1, али никакав напредак на фронту нису забележили.
Према наводима сиријске медијске куће "Дамаск сада", која понајближе прати дешавања у источним предграђима сиријске престонице, САА је жестоко одговорила на ове нападе, који су уз велике губитке које су прерпели џихадисти, у потпуности одбијени. Након обнове војних дејстава, сиријска команда је подигла и авијацију која је одмах наставила дејства по циљевима у Харасти, Ирбину и Мадири, које можете да видите на снимцима: Како Тигрови чисте џихадисте на северу Хаме, погледајте ОВДЕ.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА