Најновије

ДУПЛО ВИШЕ НАГРАДА НЕГО ПРОШЛЕ ГОДИНЕ: Почиње други круг "Узми рачун и победи"! Ево шта треба, а шта не смете да урадите!

Станови, аутомобили, крупна бела техника само су део награда које ће се делити грађанима у новом кругу игре "Узми рачун и победи". Овај пут, наградни фонд биће дупло већи у односу на прошлу годину, али ће и извлачења бити током два месеца, у два циклуса - мартовском и априлском.

Узми рачун и победи (Илустрација: Правда)

Влада Србије данас је позвала грађане да почну да шаљу коверте са прикупљеним фискалним рачунима или слиповима од плаћања картицом. Главна новина је што коверте за слање рачуна више неће бити типске, већ ће грађани моћи да шаљу рачуне и слипове у ковертама било које боје, облика и величине. Оне ће се предавати на шалтерима "Поште Србије" и на њих се неће наплаћивати поштарина. Такође, уместо адресе примаоца треба навести само "Узми рачун и победи 2018". У игри могу да учествују сви рачуни и слипови издати од 1. јануара ове године. - У ковертама се шаље по десет фискалних рачуна или десет слипова од плаћања картицама, одвојено, у минималном износу од 100 динара - истакао је Вукашин Гроздић, из кабинета премијерке Србије, задужен за наградну игру. - Законска обавеза је да у наградним играма могу да учествују само пунолетне особе, тако да баке и деке не могу да шаљу коверте на име унука, јер ће оне бити дисквалификоване. На ковертама треба навести име и презиме, важећу адресу из личног документа, и контакт телефон. Гроздић истиче да ће ове године наградна игра трајати дуже, а да ће тачни датуми извлачења и фонд награда бити објављени 15 дана пре почетка. Очекује се да прво извлачење награда буде у марту. - Девет локалних самоуправа, чији грађани буду најажурнији у слању фискалних рачуна и слипова, добиће по 23.000 евра у динарској противвредности, за реализацију пројеката и опремање објеката од јавног значаја - истакао је Ружић. - Овај пут, биће по три победника у три категорије: мале, средње и велике локалне самоуправе, а резултати ће се мерити у односу на број послатих коверата по глави становника, али ће се у обзир узимати и куповна моћ у конкретној општини и просечна зарада.

Чему игра

Сузбијање сиве економије један је од најважнијих приоритета Владе Србије, због чега су 2017. и 2018. проглашене годинама борбе против сиве економије и због чега је покренута реализација мера и активности Националог програма за сузбијање сиве економије - истакла је данас премијерка Србије Ана Брнабић. Како је рекла, четири кључна правца деловања су унапређење ефикасности инспекцијског надзора, увођење подстицаја за легално пословање, смањење бирократије и јачање пореске културе: - Једна од важних мера националног програма за сузбијање сиве економије је и наградна игра "Узми рачун и победи". Шта ако бивши шеф ЦИА преузме мобилну телефонију у Србији, прочитајте ОВДЕ.
Извор: Новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА