Најновије

МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ ДОНЕЛО ОДЛУКУ: Ново оружје за руску пешадију и специјалце! (ВИДЕО)

Министарство одбране Русије донело је одлуку да усвоји нове аутоматске пушке АК-12 и АК-15.

Руска војска (Фото: Министарство одбране Русије)

„Одлука је донета за АК-12 и АК-15. Аутоматске пушке препоручене су за наоружање копнених снага, ваздухопловних снага и маринаца“, наводи се у саопштењу прес-службе концерна „Калашњикова“.
Најновији аутомати су конструисани за борбену опрему „Ратник“ која се представља као опрема „војника будућности“. Опрема се састоји од неколико десетина елемената, укључујући, како је раније пријављено, девет јединица оружја.
Званични лист Министарства одбране Русије „Красна звезда“, саопштио је да је, након вишегодишњег тестирања, Министарство одлучило да у опрему „Ратник“ укључи аутомате „Дегтјарјов“ и „Калашњиков“.
Аутоматске пушке „Дегтјарјов“ препоручене су за специјалне, а „Калашњиков“ за копнене снаге.
Директор за спољне комуникације „Калашњикова“ Софија Иванова потврдила је за Спутњик да је „након тестова који су завршени 2017. године Министарство одбране одлучило да набави конструисане за опрему ’Ратник‘ наше пушке АК-12 и АК-15“.
Генерални директор концерна „Калашњиков“ Алексеј Криворучко 2017. године је изјавио да је завршено тестирање најновије руске аутоматске пушке АК-12. Тада је директор концерна скренуо пажњу на чињеницу да је предузеће спремно да започне серијску испоруку 2018. године, али у то време још није постојао уговор о серијској производњи.
Шта Путин каже о "Листи Кремља" прочитајте ОВДЕ.
Извор: novosti.rs

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА