Најновије

Посна медена пита са орасима: Обожавани десерт свих генерација! (РЕЦЕПТ)

Мекана, сочна и посна верзија популарних медених коцки.

Медена пита (Фото: Јутјуб)

Састојци за 4 корице: 200 г маргарина, 300 г меког брашна, 300 г оштрог брашна, 2 кашике меда, 3 кашике шећера, 200 мл киселе воде, 1 прашак за пециво.
Фил: 800 мл воде, 120 г меког брашна, 8 кашика кристал шећера, 200 г маргарина, 200 г млевених ораха.
Глазура: 150 г посне чоколаде, 3 кашике уља или добра кашика маргарина.
Припрема: Маргарин оставите да достигне собну температуру. Помешајте обе врсте брашна и додајте прашак за пециво. Руком сједините брашно и маргарин, тако да добијете зрнасту масу. Додајте шећер, мед и киселу воду, па замесите средње тврдо тесто, које се не лепи за руке. Ако је мекше додати шаку брашна, а ако је тврђе кашику-две киселе воде.
Оставити тесто да достоји 30 минута у кеси у фрижидеру, па га поделити на 4 дела.
Загрејати рерну на 180 степени, па развући корицу скоро величине обрнутог плеха од рерне. Избушити виљушком па ставити да се пече. Док се пече прва корица, развући другу. Пећи кору између 10 и 15 минута, треба да остане светла, строго пазите да не изгори. Печене корице су крте и ломљиве, па пажљиво рукујте са њима.
600 мл воде ставити на ватру да проври. У преосталих 200 мл размутити брашно и шећер, па измешати тако да добијете смесу без грудвица. Закувати у води која је проврила, па мешати док се не згусне. Склонити са ватре па одмах у врело додати млевене орахе и мешати, а затим и исецкан маргарин и мешати док се све не отопи и сједини.
На обрнут плех од рерне ставити прву кору, трећину фила, другу кору, другу трећину фила, па трећу кору и остатак фила. Преклопити четвртом кором и преко ставити тацну или другу тепсију да мало оптерети колач, да би се лепо све слегло и залепило.
Након што је одстојало бар 2 сата, прелити глазуром од чоколаде растопљене са маргарином или уљем. Посути млевеним орасима за декорацију. Рецепт за посни ролат од кромпира са надевом од спанаћа и рибе можете прочитати ОВДЕ.
Извор: domacirecepti.net

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Рецепт за посне лимун обланде
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА