Најновије

ЗАПАДНИ МЕДИЈИ ВРИШТЕ НА САВ ГЛАС - ЂИПИНГ ПОСТРОЈИО СИЛУ: Војско, не бој се смрти!

Кинески председник Си Ђинпинг обратио се хиљадама војника у провинцији Хебеи, а његов говор западни медији оцењују као „још једну демонстрацију силе кинеског вође“.

Кинеска војска (Фото: Јутјуб)

Ђинпинг је војницима поручио да „увек буду спремни за борбу и сигурно је да ће победити“, као и да се не плаше „ни смрти, ни потешкоћа“.
„У питању је потез који је осмишљен како би додатно ојачао његову политичку позицију“, оценио је „Гардијан“.
Како се наводи, Ђинпинг је тако потврдио статус најдоминантнијег лидера у Кини од Мао Цедунга.
„Војска ће бити елитна и снажна сила која је увек спремна да се бори, способна за окршај и сигурна у победу, како би се испунили задаци Партије и народа у новој ери“, рекао је Ђинпинг.
Званично гласило Комунистичке партије навело је да се после те реченице „проломио громогласан аплауз“. Говор кинеског председника и извештај са догађаја објављен је као главна вест на насловној страни тог дневног листа, а Ђинпинг је на фотографијама обучен у маскирну униформу.
Како се наводи, оружане снаге су се окупиле на више од 4.000 локација у Кини како би слушале говор врховног команданта, а затим су се сви, окренути ка црвеној застави, заклели да ће одлучно испуњавати све Сијеве наредбе.
Снимак теста нове украјинске ракете "Гром 2" погледајте ОВДЕ. Шта ће српска војска добити током 2018. године погледајте ОВДЕ.
Извор: Б92

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА