Најновије

ЗОРАНА О РУСКОМ ЦЕНТРУ У НИШУ: Најбоље да премијерка изнесе став

Потпредседница владе Зорана Михајловић рекла је да о питању статуса запослених у Српско-руском хуманитарном центру мишљење најпре очекује од председнице Владе Ане Брнабић.

Зорана Михајловић (Фото: Јутјуб)

- За њу верујем да је најобавештенија и да ће уз добру процену моћи да нама члановома Владе, на некој од седница представи став, што ће бити основа за доношење одлуке. Мислим да је једино важан интерес Србије, а не искоришћавање било које теме за поене друге врсте - рекла је Михајловић за "Новости" од петка.
Она је оценила и да се око хуманитарне базе у Нишу прави превелика тензија без реалне потребе, а да се руским хуиманитарцима свакако дугује захвалност за помоћ током поплава и гашења пожара по Србији претходних година.
"Новости" наводе да би питање статуса запослених у српско руском хуманитарном центру у Нишу влада требало да реши најкасније до јуна.
Ову тему поново је на дневни ред вратио министар за иновације Ненад Поповић који сматра да припадницима центра треба доделити дипломатски статус.
- Како грађанима Србије објаснити да НАТО војници, који су посејали те бомбе по Србији, имају дипломатски статус, а да руски хуманитарци, који чисте Србију од тих бомби тај статус немају - рекао је Поповић у интервјуу за "Новости" од четвртка. Више о томе можете прочитати ОВДЕ.
Лист подсећа и да је председница Владе Ана Брнабић на почетку свог мандата крајем јуна прошле године рекла да ће центар бити на листи приоритета нове владе и да одлука неће зависити ни од САД ни од Русије.
Вучић под притисцима због новог Дачићевог коалиционог партнера! Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Зорана Михајловић: Шта је руска страна тражила, то је и добила
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА