Најновије

БРНАБИЋ: Одлука о Русима у Нишу уз oчување наших интереса

Одлуку о додели дипломатског статуса особљу у Српско-руском хуманитарном центру Влада ће донети у складу са најбољим интересима наше земље. Спољна политика Србије је јасна и транспарентна. Наше стратешко опредељење ка ЕУ је неупитно, а добри односи које имамо са Москвом нису и неће бити препрека на том нашем путу.

Ана Брнабић (Фото: Јутјуб)

Ово  каже премијерка Ана Брнабић, додајући да је Српско-руски хуманитарни центар веома важан за нашу земљу кад је реч о пружању помоћи у ванредним ситуацијама:
- Ми дугујемо велику захвалност тим хуманитарцима за све што су учинили током гашења пожара и током поплава претходних година у Србији.
О томе каква је атмосфера у Немањиној 11, с обзиром на оцену потпредседнице Владе Зоране Михајловић, по којој "атмосфера није ни близу као кад је Вучић био председник Владе", Брнабићева нам каже:
- Сви чланови Владе, као и њихови сарадници, уложили су велики напор и труд у достизању добрих резултата. Спроводимо заједничку политику, наш циљ је да Србија буде што боље место за живот свих наших грађанки и грађана и то је једино важно.
Премијерка оцењује да је Србија прошлу годину окончала успешно, да се напредовало на најважнијим светским листама које оцењују спровођење реформи и инвестициону климу. Водеће светске рејтинг агенције, додаје, поново су у децембру повећале кредитни рејтинг Србије, позитивно је завршена осма, финална, ревизија аранжмана из предострожности са ММФ-ом, јавни дуг је испод Мастрихтског критеријума, што значи да више нисмо високо задужена земља.
- Завршили смо годину са суфицитом, отворили два нова поглавља са ЕУ, завршили смо капиталне пројекте какав је Клинички центар у Нишу или Музеј савремене уметности, настављене су дигитализација државне управе, реформа образовања, имамо фокус на промоцији културе какав ниједна влада до сада није имала - навела је Брнабићева.
Митрополит црногорски-приморски Српске православне цркве Амфилохије каже да политика председника Србије Александра Вучића води "издаји Србије и Косова". Више о томе читајте ОВДЕ.
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Брнабић за РТС: Бољи живот 2018. године
ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА