Најновије

АМЕРИ ПРЕЛОМИЛИ, КОПИРАЋЕ РУСКО ОРУЖЈЕ: Дају пара колико хоћеш, али постоји цака око набавке нацрта! (ВИДЕО)

Специјалне снаге америчке војске намеравају да покрену производњу оружја базираног на руским технологијама, сазнаје лист Нешенел интерест.

Калашњиков (Фото: Јутјуб)

Наиме, америчка команда за специјалне операције је већ понудила грантове компанијама које би могле да открију и побољшају технологију митраљеза Калашњиков, модернизованог крупнокалибарског НСВ Утес и да произведу њихове копије. 

Притом, америчка војска затражила је од потенцијалних произвођача да сами пронађу скице, неопходне компоненте и материјале, јер им команда нец́е помоћи у томе.

Такође се наглашава да ће основни услов за финансирање кандидатских компанија, у случају њиховог успеха, бити израда копија руског оружја строго на територији САД са коришћењем детаља и материјала који су такође направљени у земљи. Осим тога, производњи ц́е имати приступ само амерички грађани. 

Публикација не искључује да су два руска митраљеза само почетак и да ће у будућности можда Америчкој команди за специјалне операције бити потребне копије и других страних оружја.

Часопис истиче теорију да је иницијатива вероватно повезана са чињеницом да САД намеравају да снабдевају копијама разне групе у нестабилним регионима попут Сирије или Ирака, и због тога Вашингтон не жели да "на тржишту моли за руско оружје“.

У концерну Калашњикова су изјавили да такве жеље још једном наглашавају поузданост и квалитет руског оружја. На другој страни, у државној корпорацији "Ростех" су изјавили да ће се производња крупнокалибарског митраљеза НСВ "Утес“ без контактирања "Рособоронекспорта“ сматрати нелегалним копирањем производа и крађом.

Прочитајте ОВДЕ шта је Москва поручила Токију а у вези са Курилима.

Извор: rs.sputniknews

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА