Најновије

ХАРАДИНАЈ: Тачијева идеја о корекцији граница је мртва

Ко жели да збаци владу, не прича о томе већ делује, поручио је Рамуш Харадинај косовском председнику. Истиче да Хашим Тачи само изазивањем немира на северу Косова може да одржи своју идеју о корекцији граница. За то време, Тачи на Фејсбуку наводи да постоји реална могућност уједињења "Прешевске долине са Косовом".

Харадинај (Фото: Јутјуб)

Косовски премијер Рамуш Харадинај је изјавио да Хашим Тачи једино изазивањем немира на северу Косова може да одржи своју идеју о корекцији граница између Београда и Приштине.

Газета експрес наводи да је Харадинај под изазивањем немира мислио на Тачијеву посету северном делу Косова пре две седмице, која је изведена уз јаке мере безбедности и уз присуство специјалних полицијских јединица.

Реагујући на позив Тачија да "коригује" своје ставове у вези с дијалогом Београда и Приштине, Харадинај је на прес конференцији рекао да идеју о корекцији граница косовски председник може да одржи "живом" само изазивањем немира на северу Косова, али је и поручио: "Идеја о корекцији граница је мртва".

Харадинај је такође рекао да се не плаши Тачијевих покушаја да збаци косовску владу, како је запретио, пренела је Газета.

"Ко жели да збаци владу, не прича о томе већ делује", рекао је Харадинај.

Тачи: И корекција граница и уједињење с "Прешевском долином"

Хашим Тачи је навео на Фејсбуку да постоји "реална могућност уједињења Прешевске долине са Косовом", чиме би се, а у оквиру дијалога Београда и Приштине, реализовало "легитимно право" грађана Прешева, Медвеђе и Бујановца.

Навео је да је јуче и данас имао састанке са представницима из академског света, бизниса, студентима, представницима цивилног друштва и новинарима, углавном из Прешевске долине.

Цене горива и ауто плина отишле "небу под облаке"! Више о томе читајте ОВДЕ.

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

Бонус видео

Харадинај упозорио Србе: ,,Биће одговорено на покушај проглашавања аутономије''

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА