Најновије

ПРЕ ОДЛАСКА: Обама издао последње наређење за Србију!

Одлазећи амерички председник Барак Обама поднео је Сенату на ратификацију Споразум о екстрадицији потписан 15. августа 2016. године између САД и Србије.

Барак Обама (Фото: Синхуа)

Обама је Сенату поручио да ће овај уговор заменити споразум који је САД имао са Краљевином Србијом о узајамном изручивању бегунаца који је био потписан 25. октобра 1901. године.
Споразум прати форму и садржај других споразума о изручењу који су недавно закључени од стране САД са другим земљама.
Нови споразум замениће застарелу листу кривичних дела с новим модерним приступом под називом "дуал криминалити" и укључиће нове злочине попут прања новца, сајбер криминала, као и све оне који се нису налазили на списку споразума из 1901. године, а који је Србија наследила као легитимна наследница СФРЈ.
Споразум такође предвиђа да није могуће одбацити изручење осумњичене особе на основу њене националности и уз то садржи модерну калузулу о "политичким прекршајима".
На крају, Обама напомиње да споразум садржи и низ процедуралних побољшања који ће унапредити и убрзати екстрадицију и изражава наду да ће Сенат "што пре и у великој већини дати сагласност за ратификацију", преноси right.is. Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА