Најновије

Награда "Добра сликовница" отишла у праве руке!

На Међународном фестивалу сликовница Чигра, који се трећи пут одржава у организацији Народне библиотеке Пожега, Пчеличина сликовница "Маштовита жирафа", ауторке Николете Новак и илустратора Алексе Јовановића, добитник је Награде Добра сликовница.

Фото-Промо

Награду је примио директор Пчелице Горан Марковић и том приликом је као представник издавача учествовао на трибини која се бавила темом уметничких сликовница на нашем тржишту. На трибини је, поред гостију из Аустралије, Хрватске, Македоније и Црне Горе, учествовао и познати немачки илустратор Квинт Бухолц. 

Поред сликовнице "Маштовита жирафа", у издању Пчелице, титулу Добра сликовница понеле су још две сликовнице, Изгубљено пиле, у издању Креативног центра, и Успаванка за миша, у издању Лагуне. 

На фестивалу Чигра организована је изложба илустрација посвећених Душку Радовићу, приређена је и заједничка изложба илустратора – Квинта Бухолца, Дражена Јерабека и Ванета Костуранова, а одржане су и радионице са ученицима пожешких вртића и школа и бројне друге активности усмерене на афирмацију сликовнице.

Извор:Правда
 

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА